cultura

literatura

Els Jocs Florals, tema del Fòrum de Patrimoni Literari

La jornada tindrà lloc a la Fundació Masó el pròxim dia 28 i reunirà experts com ara Casacuberta, Oller o Domingo

La Càtedra Maria Àngels Anglada i el Grup de Recerca de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona (UdG) dedicaran el II Fòrum del Patrimoni Literari, que tindrà lloc a la seu de la Fundació Rafael Masó el 28 de novembre, a l'estudi dels Jocs Florals a les terres de Girona en el tombant dels segles XIX i XX. L'elecció del lloc no és casual: l'arquitecte Rafael Masó va ser de fet un dels impulsors dels Jocs Florals de Girona, la primera ciutat catalana que va instaurar un certamen literari a imatge dels que se celebraven a Barcelona.

El Fòrum, pensat per compartir experiències al voltant de la gestió del patrimoni literari, s'obrirà amb una conferència de Josep M. Domingo, de la Universitat de Lleida, sobre Els certàmens literaris i la vertebració cultural del territori, i al llarg de la jornada l'escriptor Narcís-Jordi Aragó parlarà també de Rafael Masó i els Jocs Florals de Girona, i Dolors Oller, de la Universitat Pompeu Fabra, de la poesia de l'arquitecte gironí. La trobada, que inclourà una visita comentada pel mateix Aragó i pel director de la fundació, Jordi Falgàs, a l'exposició Rafael Masó i els Jocs Florals i una lectura teatralitzada a càrrec de l'actriu Cristina Cervià, acabarà amb una taula rodona sobre els Jocs a les terres gironines a partir dels casos de Girona, Santa Coloma de Farners, Ripoll i Palafrugell en què participaran Mita Casacuberta, Narcís Figueras, Jordi Mascarella i Xavier Xargay.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.