cultura

Un film contra la por del sí

Isona Passola prepara un documental de cinema, L'endemà, respostes per decidir, i una sèrie web, Píndoles contra la por, “sobre els grans temes de la construcció de l'estat propi que amoïnen la gent”, va explicar ahir a El Punt Avui. Consultaran especialistes internacionals per donar resposta a 25 temes sobre aquest procés, com per exemple: “Catalunya és autosuficient energèticament?”.

Isona Passola dirigirà el documental, que tindrà la realització de Joan Dolç i la fotografia de Josep Maria Civit. Segons la productora de Pa negre, “un 51% de la població està a favor de la independència però, d'aquests, un 15% es poden fer enrere, i del 30% que hi ha d'indecisos, un 15% podrien votar que sí; es tracta d'explicar-ho de manera molt tranquil·la, defugint l'enfrontament”.

La pel·lícula té un pressupost de 600.000 euros, i “es finançarà en part amb la participació de la societat civil, a través de la plataforma Verkami”, explica Isona Passola, que ja va dirigir el documental Cataluña/Espanya. Verkami és una plataforma per impulsar projectes creatius a través del crowdfunding o micromecenatge (petites aportacions a la producció, que en aquest cas poden ser des de 10 fins a 900 euros). L'objectiu és aconseguir 150.000 euros amb aquesta iniciativa, “amb l'esperança que la gent els pugui recuperar”, diu Passola. Es poden fer aportacions a www.verkami.com/lendema, o bé trucant al 93 310 35 10.

Proposta de l'Acadèmia

D'altra banda, Isona Passola va confirmar que la junta de l'Acadèmia li ha proposat que es presenti a les pròximes eleccions. “No crec que pugui dir que no –va dir a aquest diari –, però caldrà esperar que el relleu es plantegi formalment, aquest mes d'abril”. També va anunciar que, després de L'endemà, farà tàndem de nou amb Agustí Villaronga per adaptar al cinema Incerta glòria, de Joan Sales.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.