cultura

art

La Casa de Cultura rep una màquina expenedora d'art

Artsurprise, que ja té 25 màquines a Alemanya i l'Estat espanyol, ven obres originals de petit format a 5 euros

La Casa de Cultura de Girona ha rebut una de les màquines expenedores de petites obres d'art originals que formen part d'Artsurprise, un projecte “socioescultòric” creat per la xarxa virtual d'artistes El-Drac que proposa una plataforma experimental de promoció de l'art europeu contemporani. En aquestes antigues màquines de tabac alemanyes dels anys setanta ara es poden comprar per només 5 euros obres de joves artistes professionals, entre les quals hi ha pintures, dibuixos, tècniques mixtes, gravats, collages, fotografies, objectes i aviat també llapis de memòria amb creacions de vídeo i àudio. El comprador només tria el tipus d'obra, identificat amb un color determinat, i a l'interior d'una capseta negra de la mida d'un paquet de tabac troba l'obra adquirida i informació sobre l'artista i la manera de contactar-hi.

El projecte, presentat ahir pel seu creador, Juan Petry –que va fer una crida als artistes gironins per participar-hi–, va néixer el setembre del 2011 i ja té 25 màquines repartides per centres culturals i artístics d'Alemanya i l'Estat espanyol, a través de les quals s'han distribuït 12.000 obres de 66 artistes, de les quals ja se n'han venut un 30%. Cada artista aporta cent obres, de les quals pot fer un seguiment a través del web del projecte. L'artista rep 3 euros de cada obra venuda, però sobretot obté una gran difusió. La de Girona és la primera màquina d'Artsurprise a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a