cultura

música

Acció vol treure's l'etiqueta de festiva amb ‘On sóc ara'

El grup empordanès, amb músics de Torroella, Bellcaire, Palau-sator, Verges, Tor i l'Escala, ha tret amb RGB el seu segon disc

El videoclip de ‘Ser diferent' ha rebut 10.000 visites en pocs dies

El grup baixempordanès Acció, conegut fins fa poc amb el nom d'Acció Festiva, acaba de publicar el segon disc, On sóc ara, amb el segell RGB Suports. El disc ja està disponible a les plataformes digitals i s'editarà en CD dijous vinent. El videoclip del primer single, Ser diferent, gravat en paratges naturals de les Medes, Bordils i el Montgrí, ja ha rebut més de 10.000 visites en només una setmana.

“Quan estàvem fent el disc vam veure que cada vegada ens sentíem menys identificats amb el nom d'Acció Festiva, sobretot perquè l'etiqueta «festiva» ens limitava molt a determinats estils com ara l'ska”, expliquen els components d'Acció, que van començar amb el grup ara fa 5 anys, per Sant Joan del 2008, quan tenien només entre 13 i 16 anys. Ara, el més jove acaba de fer 18 anys i els altres encara no superen els 21 i estan fent estudis superiors a Barcelona.

Acció està format per Eduard Frigola, saxo, de Palau-sator; Marc Foix, guitarra, de Bellcaire d'Empordà; Pau Feliu, baixista, de Torroella de Montgrí; Aniol Alabau, trompeta, de Verges; Aleix Cansell, teclats, de Tor; Jordi Pareta, guitarra i veu, de Tor i cosí de l'anterior, i Lucas Hope, bateria, de l'Escala. Assagen a Tor, un petit poble d'un centenar d'habitants, del municipi de la Tallada.

La primera vegada que van assajar tots junts va ser l'esmentat dia de Sant Joan del 2008 al matí, poques hores abans de la seva estrena en directe. Per al seu debut van preparar tres cançons: Els segadors, Manifestació i Serrallonga. Van gravar una maqueta i es van presentar a diversos concursos com ara el Sona 9 i el Destaca't (finalistes) i en van guanyar un a Pals.

El 2010 van publicar el seu primer disc, La torrada, autoeditat. El videoclip de la cançó homònima va tenir unes 4.000 visites i van començar a tenir força actuacions: fins ara han fet uns 80 concerts. Van actuar a l'Apolo de Barcelona com a teloners de The Locos, amb membres de Ska-P, i també a La Mirona, amb Mesclat i Dept.

Gravat durant tres setmanes de l'agost passat als estudis Ground de Cornellà del Terri, amb Jaume Figueres com a tècnic de so i bon assessor –segons diuen l'escoltaven “atentament”, però en general aquest és un disc molt més seu que no pas l'anterior–, el treball inclou deu cançons, amb títols com ara Cau, Regalo, Jo em pregunto, Sento, Riure per viure, Al meu cap, Sóc, El cel de l'Empordà i Et vull dir, que intenten transmetre optimisme i vibracions positives, amb una diversitat rítmica que va del reggae i l'ska més melòdic al pop i, fins i tot, la balada: “El disc es diu On sóc ara perquè aquestes deu cançons són les que ens identifiquen ara mateix i aquest és el moment en què vivim, en què intentem tirar endavant aquest projecte amb molta il·lusió.”

Acció, en directe

El 28 de març actuaran a la FNAC de l'Illa Diagonal (19.00 h) i, a la nit, tocaran a La Mirona de Salt, però l'estrena oficial del disc tindrà lloc el 20 d'abril, a la festa major de Sant Jordi Desvalls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.