cultura

Sardana a l'aire

Arenys de Munt estrena la Capitalitat de la Sardana 2013 amb una coreografia aèria de vuit dansaires

La Capital de la Sardana és un nou projecte de les tres entitats sardanistes principals

Arenys de Munt va estrenar dissabte amb un espectacle únic la Capitalitat de la Sardana 2013, la primera de la història. Una plaça de l'Església plena de gom a gom va gaudir a la nit de La sardana universal, una coreografia aèria interpretada per vuit dansaires que, suspesos a vint-i-cinc metres d'alçada per una grua, van fet vibrar el públic assistent. L'espectacle, amanit amb la música en directe de la Cobla dels Sons Essencials, va tenir també amb l'actuació de grups de cultura popular de la mateixa població maresmenca, com ara gegants i castellers. Així doncs, l'espectacle d'aquest cap de setmana va ser el primer tastet d'un any ple d'activitats sardanístiques.

La Capital de la Sardana és un nou projecte liderat per les tres entitats sardanistes més importants del país: la Federació Sardanista de Catalunya, que aplega les agrupacions sardanistes i cobles; la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, que aglutina les colles de competició; i l'Obra del Ballet Popular, bressol d'entitats vinculades a la sardana i la dansa catalana. La Capital de la Sardana és el primer projecte en què aquestes grans entitats treballen plegades en el marc d'un procés de col·laboració mutu. La intenció de la Capital de la Sardana és convertir durant un any una població diferent del territori en un punt de trobada obligada no només per al món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.