cultura

música

L'Orchestra Fireluche suma veus en el seu cinquè disc

Marc Parrot, Pascal Comelade, Joan Enric Barceló, Enric Casasses i Sisa són alguns dels cantants que col·laboren a ‘Tants caps tants joguets'

El nou treball es presentarà al festival Strenes de Girona

L'Orchestra Fireluche ha fet un pas endavant, ferm i ambiciós, per fer-se un lloc destacat en el panorama musical català. Aquest peculiar i inquiet grup de música instrumental de la Cellera de Ter, que des del 2002 treballa amb instruments de joguina, reciclats i curiosos, originals i inversemblants, ha decidit explotar la seva fàbrica de sons convidant un grapat de músics de primera fila perquè l'ajudin a fer aquest salt. El resultat és Tants caps tants joguets, el seu cinquè disc i el primer amb cantants. I no pas pocs.

La carta als Reis de possibles cantants, com reconeix David Sarsanedes, un dels integrants de la formació, era llarga i qualitativa, i per aquest motiu els ha sorprès fins i tot a ells mateixos que se'ls hagi concedit plenament. D'aquesta manera, en les catorze cançons –en realitat catorze “històries de joguets” com diu el subtítol– hi participen artistes com ara Roger Mas, Joan Enric Barceló –d'Els Amics de les Arts–, Agnès Fusté –d'Aquitamxé–, Oh! Cake & the Cookie, Ivan Telefunken, El Petit de ca l'Eril, David Carabén, Eva Noguer, Marc Parrot, Pau Riba, Joan Colomo, Tom Hagan, Maria Rodés, Anímic, Mazoni, Víctor Galán, Pascal Comelade, Enric Casasses i Sisa. Noms propis que no fan res més que demostrar que el disc, que sortirà a la venda la primera setmana d'abril, està cridat a tenir un cert ressò.

Estrena al Municipal

Per reforçar-ho, i com a immillorable caixa de ressonància, l'Orchestra Fireluche presentarà en estrena absoluta aquest nou disc en el concert excepcional que té previst oferir en el marc de la primera edició del festival Strenes. I per demostrar la gran implicació dels col·laboradors, molts d'ells –Parrot, Barceló, Riba, Colomo, Hagan, Rodés...– han confirmat que actuaran en aquest concert únic i irrepetible, que tindrà lloc el 19 d'abril al Teatre Municipal de Girona.

Cuidat al mínim detall

Tants caps tants joguets inclou catorze cançons en què es barregen els tradicionals pianets, guitarretes, orgues, pots, timbals i violins amb les lletres en català, italià, francès, castellà, portuguès i anglès de destacats artistes de l'escena musical catalana. En destaca, per exemple, el poema inèdit d'Enric Casasses anomenat Cançó de la joguina de la mare.

El disc, una iniciativa de Fermí Tarrés que ha estat promoguda per l'empresa de distribució de joguines d'època i tradicionals Protocol i en què s'han cuidat tots els detalls, es presenta amb un format de col·leccionista, amb un CD que simula una petita capsa de joguines. L'artista Quim Corominas n'és el dissenyador. Una altra particularitat és que, gràcies a aquest valor afegit, el disc no només es pot trobar als establiments habituals, sinó que també es vendrà a partir de la primera setmana d'abril a totes les botigues de joguines tradicionals de Catalunya, l'Estat espanyol, França i Itàlia.

No obstant això, per a aquells que no puguin suportar l'espera, la formació gironina ja ha llançat un primer videoclip del tema Pirates d'habitació, amb les veus de Joan Enric Barceló i Agnès Fusté, i en què a través de l'stop motion explica la vida d'un grup de joguines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.