cultura

llibres

Ruiz-Trillo publica el seu decàleg “per fer la vida més dolça”

Daniel Ruiz-Trillo, poeta i narrador de Darnius establert des de fa anys a Rubí, on treballa de mestre, acaba de publicar 40 plaers. Petites coses que fan la vida més dolça, una mena de decàleg personal, extrapolable a qualsevol lector amb aspiracions a la felicitat, en què detalla exactament quaranta coses que poden ajudar a llevar-se cada matí amb més empenta del llit. Són, com anuncia el subtítol del llibre, editat pel segell barceloní Paralelo Sur a la col·lecció “Garbí”, recursos contra el pessimisme ben senzills i assequibles, des del pa amb tomàquet als banys de mar, des del Barça a la migdiada o la música en la intimitat, i així anar sumant, fins a arribar a les garotes del padrí, la calçotada de l'oncle, les cambreres, el cinema, els festivals d'estiu, Antònia Font, el Solsonès, els pícnics, els àngels que volen i la mainada que juga al parc. Resumint, com diu l'autor en un dels capítols, “les coses normals” o que, ben mirat, podrien ser-ho.

Ruiz-Trillo, director del festival Poemestiu, que se celebra simultàniament a diferents municipis de l'Empordà, és autor també dels poemaris Sonets sonats (2001), Una estona de sal (2002) o Recer de versos (2007), tots a Edicions 96, i de la novel·la Com un vals de Chopin (2012). Col·laborador d'El Punt, actualment escriu articles d'opinió a publicacions com ara Hora Nova, el Diari de Rubí i Llengua Nacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.