cultura

Casassades d'en Porter

Boris, el fill de Miquel Porter Moix, un dels fundadors dels Setze Jutges, combina en un projecte musical la poesia d'Enric Casasses i les cançons del seu pare

La recerca de les cançons del seu pare el va conduir a crear un recital de música, cançons i poesia

Boris Porter, saxofonista, component els anys vuitanta de grups com La truita perfecta, Ultratruita o El Hombre de Pekín, és fill de Miquel Porter Moix. Un bon dia va decidir recuperar cançons del seu pare i fer-ne un espectacle i un disc. En aquest procés, Boris Porter va descobrir el llibre El poble de costat del poeta Enric Casasses. “Quan el vaig llegir vaig sentir un gran desig de posar-hi música. Fins i tot tenim un tema instrumental inspirat en un dels textos”, explica.

Aquesta descoberta va fer trasbalsar el seu projecte de crear un espectacle musical basat exclusivament en les cançons del seu pare. Aleshores va decidir de crear un format per a recitals que fos “una comunió de poetes, músics i cantants de diferents generacions en una sola festa”.

En la ment del músic hi havia el fet que el seu pare va ser pioner de posar música ala poesia de Joan Salvat-Papasseit. El resultat de tot plegat va ser l'espectacle Casassades d'en Porter, que fa uns mesos que es troba en rodatge amb la col·laboració del grup Altra banda.

El disc, a Verkami

Ara li ha tocat el torn a l'enregistrament d'un disc que reculli l'esperit musical i poètic de Boris i l'Altra banda, Enric Casasses i Miquel Porter Moix. Com en la majoria de projectes actuals que escapen mínimament de les directrius del mercat més comercial, Boris ha optat per la plataforma Verkami per aconseguir un micromecenatge per realitzar l'enregistrament de 13 o 14 temes (www.verkami.com/locale/ca/projects/5268-casassades-d-en-porter).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.