cultura

Vicent Andrés Estellés a Prada

VENT TRAMUNTANAL

En l'any Estellés convé recordar que aquest gran poeta valencià en llengua catalana va venir a la Universitat Catalana d'Estiu, amb sa muller Isabel Lorente, l'any 1990. Allà va coincidir amb una exposició d'Antoni Miró, un recital de Joan Amèric, la commemoració dels 500 anys del Tirant lo Blanc, una partida de pilota valenciana i tot de cursos amb professors valencians i d'arreu els Països Catalans.

Després, l'any 1993, l'UCE va dedicar un dels seus actes central a retre un homenatge pòstum a Vicent Andrés Estellés i a Josep Maria Llompart, morts tots dos aquells mateix any.

A l'edició d'enguany, amb la col·laboració de la Universitat de València, hi haurà una taula rodona dedicada a Estellés i un seminari que estudiarà aspectes de la seua vida i obra.

La contribució de la Universitat de València a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) d'enguany, al mes d'agost de 2013, se centra en:

- L'organització d'un Seminari sobre la figura de Vicent Andrés Estellés (1924-1993), el poeta valencià més important després d'Ausiàs March (1400-1459), amb motiu de l'Any Andrés Estellés pel 20è aniversari de la seua mort.

- La participació en l'Homenatge que l'UCE dedicarà a V. A. Estellés el 18 d'agost.

El Seminari constarà de quatre sessions de dues hores (de 10 a 12):

1) Dia 19: “El compromís cívic i polític de Vicent Andrés Estellés”

Josep Guia (Doctor en Matemàtiques i en Filologia. Universitat de València)

2) Dia 20: “Geografies literàries de la poesia de V. A. Estellés: ciutats dels Països Catalans”

Aina Monferrer (Doctoranda amb una tesi sobre l'estil de l'obra poètica de Vicent Andrés Estellés, sota la direcció del doctor Vicent Salvador)

3) Dia 21: “Vicent Andrés Estellés en el conjunt de la literatura europea”

Jordi Oviedo (Doctorand amb una tesi sobre la producció poètica de Vicent Andrés Estellés en la dècada dels seixanta, sota la direcció del doctor Ferran Carbó)

4) Dia 22: “Relacions personals i literàries entre Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés”

Jaume Pérez Montaner (Professor al Queens College i doctor en Filologia. Universitat de València)

En l'Homenatge intervindran Jordi Sebastià (alcalde de Burjassot), Carmina Andrés (filla del poeta), Josep Guia i Joan Alegret (membres del Patronat de l'UCE) i Francesc Anyó (rapsoda).

Animeu-vos a participar-hi!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.