cultura

poesia

Nit de Poetes homenatja Espriu i Maiakovski

La 20a edició de la vetllada tindrà lloc el 13 de setembre al pati de les Magnòlies de Girona

Recitaran Joan Guerola, Elisabet Juncà, Carme Pagès i Sadurní Tubau

La Nit de Poetes de Girona dedicarà la 20a edició a Salvador Espriu, en el seu centenari, i al poeta rus Vladímir Maiakovski (1893-1930), en un acte obert a tothom que tindrà lloc el divendres 13 de setembre al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat a Girona (22 h) i, si plou, a l'auditori Josep Irla. La 20a Nit de Poetes va ser presentada ahir per la presidenta de la coordinadora que l'organitza des de fa 10 anys, Roser Balló; Dolors Reig, presidenta d'Amics de la Unesco de Girona, entitat que coorganitza la vetllada literària; Lluís Lucero, coordinador de la primera part de l'acte, Poetes d'avui (i de sempre), i Martí Peraferrer, que signa amb Rosa Font i Lucero el guió de la segona part, dedicada íntegrament a Espriu, i n'ha fet també l'adaptació i la dramatúrgia, per crear una obra en què conflueixen poesia, cançó i dansa.

Els “poetes d'avui” seran Joan Guerola (Otos, la Vall d'Albaida 1954), Elisabet Juncà (Banyoles, 1965), Carme Pagès (Figueres, 1948) i el guanyador de l'últim premi de poesia Miquel de Palol, Sadurní Tubau (Castellar del Vallès, 1949). Del “poeta de sempre”, Vladímir Maiakovski, se'n recitaran alguns poemes en rus i també en la traducció catalana de Joaquim Horta i Manuel de Seabra.

En la primera part, també hi participaran els guanyadors dels Jocs Florals de l'Ajuntament de Girona 2013, en la categoria de secundària postobligatòria: Pau Borrell Horta, Oriol Roger Creus i Ferran Torres Camps, del col·legi Bell-lloc del Pla, i Judith Vilar Pi i Anna Felip Palaus, de Les Alzines.

En la segona part, Peraferrer posarà en escena un muntatge sobre l'univers creatiu d'Espriu i la seva visió del món, amb una dotzena d'actors, entre membres de la companyia T4 de Figueres i alumnes del batxillerat d'arts escèniques de l'institut Santiago Sobrequés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.