cultura

arts escèniques

Propeller, Romina Paula i Friedman, a Temporada Alta

El festival inclourà uns 90 espectacles, 30 dels quals són internacionals

Avui es posen a la venda 8 espectacles

Temporada Alta recupera les seves millors xifres, i si l'any passat el nombre d'espectacles programats va baixar de 94 a poc més de 60, aquest any el Festival de Tardor de Catalunya Girona / Salt oferirà en la seva 22a edició uns 90 espectacles entre el 3 d'octubre i el 8 de desembre, amb prop de 30 propostes internacionals, nombroses estrenes i diversitat de gèneres i llenguatges. Temporada Alta 2013 inclourà més espectacles, però en canvi reduirà el nombre de funcions “per poder oferir al públic un cartell més atractiu”.

El fotògraf Josep Maria Oliveras (Salt, 1956) és l'autor del cartell d'aquest any: un personatge que és alhora actor i espectador, fet amb una cinta mètrica de cosidora, un fòssil i una petita peça de fusta.

El festival tornarà a rebre, per sisena vegada, la visita dels anglesos i shakespearians Propeller, amb Somni d'una nit d'estiu. També torna Romina Paula, una de les veus més destacades de la nova dramatúrgia argentina, amb el seu tercer text, Fauna. En una clara aposta per l'escena llatinoamericana, el festival estrenarà Bienvenido a casa, de l'uruguaià Roberto Suárez, una tragicomèdia delirant representada en dues funcions en dies successius, per viure la història de dues maneres diferents. Deu anys després de la seva última visita a Girona, Temporada Alta ha programat un cabaret de Maria Friedman, una de les grans veus dels musicals de Broadway i del West End, que repassarà els seus grans moments, centrats en les obres de Leonard Bernstein i Stephen Sondheim.

Avui a les 10 del matí Temporada Alta posarà a la venda les entrades de vuit espectacles: Primer amor, de Pere Arquillué; Jo mai, d'Iván Morales; Operetta, dels banyolins Cor de Teatre, i Faemino y Cansado, i pel que fa a la programació musical, els concerts de Manel i Paco Ibáñez a l'Auditori de Girona, Morcheeba a la Mirona i Melendi al pavelló de Fontajau.

Dins la Setmana de la Creació Contemporània, que portarà a Girona professionals d'arreu del món, la companyia gironina Mal Pelo presentarà el seu nou espectacle, L'esperança de vida d'una llebre, un intens treball d'improvisació de Maria Muñoz i Pep Ramis, coproduït pel Mercat de les Flors i El Canal. També està prevista una nova edició del Torneig de Dramatúrgia.

El període d'inscripció per als voluntaris que treballen en tasques organitzatives i logístiques del festival ja és obert al web.

LA DATA

03.10.13
La inauguració del festival tindrà lloc el dijous 3 d'octubre. La programació durarà fins al 8 de desembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a