cultura

Mor el fotògraf Jordi Gumí

Aquest dimecres va morir, en el transcurs d'una operació de cor, el fotògraf Jordi Gumí, precursor de la fotografia editorial sobre Catalunya. Nascut a Barcelona el 1931 –tot i que molt vinculat des de feia més de 30 anys amb Tavertet, d'on era regidor de Cultura–, i químic de formació, des dels anys seixanta es va especialitzar en fotografia científica aplicada a la documentació d'obres d'art i, molt específicament, en la fotografia per a il·lustració editorial.

El 2010 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi “per la seva tasca difusora de la imatge de Catalunya, en la il·lustració de nombrosos volums”. En total, una trentena de llibres. Certament, l'activitat dominant en la seva carrera va ser la il·lustració de publicacions, especialment per a llibres sobre Catalunya, amb imatges de temàtica d'art, cultura, geografia, documentació popular i recerca de tradicions. Un dels treballs que més s'estimava eren els sis volums dedicats al romànic i al gòtic català.

Des del 1969, es va comprometre amb la docència i va exercir de professor de fotografia a l'Escola Massana de Barcelona fins que es va jubilar, el 1996. El 1972 va ser cofundador de l'Institut d'Estudis Fotogràfics, del qual l'any següent va ser nomenat sotsdirector, fins al 1983.

L'acte de comiat es farà avui a la una del migdia al tanatori de les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.