cultura

fotografia

Les Bernardes aposta fort per la fotografia

La casa de cultura saltenca crea Les Bernardes Photo, l'única sala de la demarcació amb programació regular d'exposicions de fotografia, coordinada per Martí Artalejo

La Casa de Cultura Les Bernardes de Salt ha creat aquest any un nou espai dedicat a la fotografia, Les Bernardes Photo, l'única sala que programa regularment exposicions de fotografia a les comarques gironines. El fotògraf saltenc Martí Artalejo és el comissari de Les Bernardes Photo, que té com a objectiu programar exposicions mensuals, onze a l'any, amb l'únic parèntesi de l'agost. Ja hi ha exposicions programades fins al juliol vinent. Les Bernardes facilita l'espai –una de les sales de la planta baixa– i fa difusió de l'exposició, i els fotògrafs deixen una obra per al fons d'art del centre cultural.

També s'ha organitzat alguna activitat complementària, com ara la projecció de fotografies de la lloretenca Anna Galí (Els fantasmes de Comala), que va tenir lloc divendres passat, amb l'acompanyament d'Àlex Torío al piano. L'exposició de Galí, que estarà oberta fins dijous vinent, parteix d'una col·laboració prèvia entre tots dos creadors, ja que Galí va il·lustrar amb les seves fotos el llibret del disc Ghosts of Comala, de Torío, basat en el clàssic literari Pedro Páramo, de Juan Rulfo.

La primera exposició de Les Bernardes Photo va ser Instants, del gironí Jordi Renart, i posteriorment també han passat per la sala saltenca la mostra del primer Concurs d'Instagram Ciutat de Girona, i les exposicions individuals Nues, del saltenc Enric Penalba, i Els colors de l'aigua, de Marta Mateu, d'Oix. El 7 de novembre s'inaugurarà l'exposició Zen, del col·lectiu Hidroquinona, de Sant Narcís, i al desembre s'hi podran veure fotografies de Conxi Molons sobre el Festival de Circ de Figueres. El febrer vinent, la mostra del 25è aniversari de l'Agrupació Fotogràfica de Salt ocuparà tota la planta baixa del centre, i al juliol n'hi haurà una de col·lectiva de l'escola de fotografia de Les Bernardes, dirigida per Artalejo, que a Les Bernardes Photo vol combinar fotògrafs consolidats i emergents, i produir exposicions o convocar beques per a joves creadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia