Mor Sebastià Congost, reconegut paisatgista olotí

El pintor Sebastià Congost, nascut a Olot el 1919, va morir ahir. Amb ell desapareix un dels alumnes més rellevants de l'Escola Superior de Paisatge olotina, de gran influència en la pintura catalana de la primera meitat del segle passat. Congost va captar tant paisatges de muntanya com de mar, així com també escenes urbanes. A les seves composicions no hi solen faltar les figures humanes o els cavalls, pels quals sentia predilecció. Del seu estil, l'especialista en art Joan Sala i Plana va escriure l'any passat a Revista de Girona: «Té com a característica principal les grans pinzellades, només amb els traços necessaris (...), i sempre amb una frescor d'obra espontània. El seu grafisme ofereix un cert record de les àmplies pinzellades vangoghianes.»

Sebastià Congost i Pla va estudiar a l'Escola Pia d'Olot, d'on va passar a l'Escola Menor de Belles Arts i a l'Escola Superior de Paisatge. Com tants altres artistes olotins, durant un temps va treballar en la imatgeria religiosa. No es va poder dedicar plenament a la pintura fins a la dècada dels setanta. L'any passat, el Museu de la Garrotxa li va dedicar una retrospectiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.