cultura

Música i solidaritat

Viu Autisme fa servir la música per conscienciar

L'associació ha implicat músics com Amparo Sánchez, Miquel Abras i Adri de La Pegatina en la gravació d'un disc

L'associació Viu Autisme de Platja d'Aro ha aconseguit implicat diversos músic en la gravació d'una cançó, Quién me iba a decir, amb una lletra escrita per la presidenta de l'associació i mare d'un nen amb autisme, Sara García, que és també coautora de la música amb el guitarrista Toni Cayena. A més, en la gravació de la cançó han participat, d'una manera absolutament altruista i desinteressada, Amparo Sánchez, excantant d'Amparanoia, Miquel Abras, Adri de La Pegatina, Uri de Bongo Botrako, Karlus Ramió, Toni Molina, Oriol i Medi de Bananna Beach, Imma Presas, Pep Bosch i també Sara García com una més de les vocalistes participants.

La gravació i edició de la cançó ha estat possible gràcies a Joan Artigas (Ad Libitum), amb la col·laboració de Kasba Music i Música Global. El CD, que es ven a través del web de l'associació i en diversos comerços de Platja d'Aro, inclou també el videoclip de la cançó, realitzat per Lluís Fonalleras, amb la participació de tots els músics involucrats en aquest projecte solidari, que té com a principals objectius finançar les activitats de l'associació i especialment donar a conèixer els anomenats trastorns de l'espectre autista o TEA.

Quién me iba a decir que cada paso es un largo viaje. Quién me iba a explicar que tu sonrisa es mágica. Cómo imaginar que en esta herida está la cura. Eres el regalo que jamás pude soñar”, li canta Sara García al seu fill a Quién me iba a decir, una cançó “escrita des de la meva experiència personal, però d'una forma molt positiva, per conscienciar i sensibilitzar la gent sobre un tema que encara resulta molt desconegut i reclamar la col·laboració de tota la societat”, en paraules de l'autora de la cançó.

Viu Autisme és una entitat molt activa, com ho demostren, entre moltes altres iniciatives, les primeres jornades d'experiències educatives en trastorns de l'espectre autista, coorganitzades amb la UdG, el novembre passat a Platja d'Aro, o una recent jornada sobre autisme i adolescència en què va participar el dibuixant Miguel Gallardo, coautor amb la seva filla de la novel·la gràfica Maria i jo.

LA FRASE

La cançó està escrita des de la meva experiència personal, però d'una forma molt positiva
Sara García
presidenta de viu autisme i coautora de la cançó

LA XIFRA

10
euros costa el CD ‘Quién me iba a decir', amb despeses d'enviament incloses (www.viuautisme.org).

LA DATA

27.02.14
Sara García va cantar la cançó abans del concurs artístic ‘Tu de què vas!' del carnaval de Platja d'Aro.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia