cultura

cinema

Blanes podrà tornar a veure cinema

Ocine s'ha quedat les antigues sales del Lauren, que s'hauran de reformar

No hi ha data d'obertura, encara

Després de setmanes d'incertesa, a Blanes es tornarà a projectar cinema. Els antics cinemes Lauren Costa Brava, tancats el 15 de gener passat, reobriran les portes gràcies a l'acord que ha arribat l'empresa d'exhibició gironina OCine amb Catalunya Caixa, l'entitat bancària propietària. Des de l'empresa, ningú va voler fer cap mena de declaració ahir sobre la compra, que permetrà que la comarca de la Selva continuï tenint cinema.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va valorar molt positivament ahir que s'hagi arribat a un acord que eviti el tancament definitiu de les sales de cinema: “Ja sabíem que l'activitat de cinema a Blanes funciona, i és un atractiu més per a la zona, que té un àmbit de repercussió d'un radi de 180.000 habitants”, va explicar. A més, segons les informacions que han transcendit, la nova empresa mantindrà la plantilla de treballadors dels cines. “Valoro molt positivament que s'hagi pogut tancar un acord amb Catalunya Caixa de manera ràpida; el temps que el cinema haurà estat tancat haurà estat relativament breu”, hi va afegir Marigó.

Els Lauren de Blanes van tancar malgrat el potencial d'un equipament que tenia una de les xifres d'espectadors més altes de la demarcació –275.000 el 2013– tenint en compte la situació del sector d'exhibició cinematogràfica (275.000 el 2013). L'alta inversió que es requeria per continuar l'activitat –bàsicament, digitalitzar totes les sales– va ser una de les causes del tancament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia