cultura

Mor l'escultor Josep Maria Subirachs als 87 anys

Va ser l'atuor de les escultures de la façana de la Passió de la Sagrada Família

L'escultor Josep Maria Subirachs ha mort aquest dimarts als 87 anys com a conseqüència d'una malaltia neurodegenerativa.

Subirachs (Barcelona, 1927) és l' autor de les escultures de la façana de la Passió de la Sagrada Família i del monument a Francesc Macià de la plaça de Catalunya, per anomenar algunes de les seves obres conegudes. A banda d'aquesta faceta escultòrica, Subirachs també ha destacat com en l'àmbit de la pintura, el dibuix, el tapís i el disseny de joies, entre d'altres. La cerimònia de comiat se celebrarà en la intimitat de la família i properament se celebrarà un acte públic de comiat.

El 1986 Subirachs va rebre l'encàrrec de la seva vida: la façana de la Passió de la Sagrada Família, a la qual es va entregar en cos i ànima. De fet, fins i tot va viure i treballar durant anys en un modest habitatge situat a l'interior del propi temple de la Sagrada Família, a imatge i semblança de l'habitatge d'Antoni Gaudí.

Al llarg de la seva carrera ha estat distingit com a membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, Corresponding Member de la Hispanic Society of America de Nova York, Officier dans l'Ordre des Arts et des Lettres de França, Personnalité de l'Année 1987, distinció internacional atorgada per la seva aportació al món de les Arts a París, l'any 1987 i membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. Així mateix ha estat guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona l'any 2012, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 1982, la medalla de la Universitat Autònoma de Barcelona i la medalla d'honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Santa Isabel d'Hongria l'any 2003.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia