cultura

Cultura

Homenatge al poeta al poble on estiuejava

Begur posa estiu a l'Any Vinyoli

El poble organitza diferents activitats divulgatives sobre la vida i obra del poeta

Hi va estiuejar durant més de dues dècades

El municipi de Begur, lloc d'estiueig del poeta Joan Vinyoli entre el 1954 i el 1978, s'ha sumat a l'any dedicat al centenari del naixement de l'escriptor. Les estades en aquesta vila van marcar profundament la seva poesia i la seva vida, prou perquè afirmés en una entrevista: “El lloc important i definitiu com a centre de les meves experiències de tot ordre, poètic i vital, va ser Begur.”

El primer d'agost, dia que Vinyoli iniciava les vacances a Begur, s'encetaran també els actes del centenari a la vila empordanesa, amb una conferència de Jordi Llavina, escriptor i comissari de l'Any Vinyoli. El mateix dia, al vespre, hi haurà l'actuació de Xavi Múrcia, que ha musicat els versos del poeta en l'espectacle A través de Vinyoli.

L'endemà, 2 d'agost, al matí es podrà fer la Ruta Poètica Vinyoli per tal de conèixer les cases on va estiuejar el poeta i els indrets que van inspirar la seva obra. A la tarda hi haurà la presentació del llibre infantil Joan Vinyoli, de Cristina Palomar i Isabel Mestras. I al vespre el poeta Feliu Formosa, que va compartir estiuejos a Begur amb Vinyoli, farà un recital acompanyat de Cinta Massip i del músic Joan Alavedra.

A la sala municipal i la biblioteca Salvador Raurich es podran visitar respectivament l'exposició Cridats per Vinyoli, de David Ribas, Jordi Nebot, Josep Maria Fontanet i Ricard Lobo, i una mostra de cal·ligrames amb textos de l'escriptor i Rilke a càrrec de Marc Boix.

Durant el mes de setembre Begur oferirà una conferència de Pep Solà, estudiós i biògraf de Vinyoli, titulada Les arrels indianes de Vinyoli i la seva relació amb Begur i l'acte Vinyoli comentat: una aproximació a la vida i l'obra del poeta amb lectura de textos d'Olga
Cercós i comentaris de Miquel Martín.

Els actes s'allargaran fins a la tardor amb l'espectacle infantil Un poema és una castanya de Carles Lobo i Arnau Lobo, i l'exposició El domini màgic de Joan Vinyoli, comissariada per Pep Solà i Xavier Macià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia