cultura

‘Bugarach', finalista al millor documental europeu

El film, codirigit pel gironí Salvador Sunyer i Vidal, ha estat nominat als Prix Europa i continua la seva carrera pels millors festivals internacionals

Bugarach ha tingut presència en les seccions oficials dels millors festivals internacionals de documentals del panorama actual, entre els qual destaquen Visions du Réel, a Nyon (Suïssa), i el Hot Docs de Toronto, en què la seva projecció ha deixat petjada. Tanta, que acaba de ser nominada en l'edició d'aquest any dels Prix Europa. Aquests premis de prestigi, organitzats per les principals televisions europees (ARTE, BBC, France Television, YLE i ZDF, entre altres) i que tindrà lloc a Berlín del 18 al 25 d'octubre, distingeixen les millors produccions europees televisives de l'any. Bugarach està entre les finalistes al millor documental de l'any 2014, guardó que atorga la Comissió Europea.

Aquesta excel·lent notícia per a la pel·lícula que ha codirigit el gironí Salvador Sunyer i Vidal (1987) amb Ventura Durall (autor de Las dos vidas de Andrés Rabadán) i Sergi Cameron, ve acompanyada per les seleccions a l'IDFA d'Amsterdam, al DOKLeipzig i a l'Antenna Film Festival de Sydney, on es projectarà en la sessió inaugural. I això no és tot, recentment Bugarach ha aconseguit el Premi Internacional de la Crítica (Fipresci) en el festival Message to Man de Sant Petersburg.

L'estrena de Bugarach als cinemes catalans ja té data: el 7 de novembre. A Girona, està anunciat que s'estrenarà al Cinema Truffaut i a Barcelona, als Cines Girona.

El poble de la fi del món

Com que finalment els pitjors auguris no es van complir, ara es pot gaudir d'aquest documental que se centra en cinc personatges que s'enfronten a la suposada fi del món que tant ressò mediàtic va tenir quan es va anunciar que només en el petit poble occità de Bugarach resistiria les flames de l'Apocalipsi. A mesura que el dia D s'acosta, les càmeres segueixen l'evolució d'aquestes persones, que comencen a experimentar des de la por a la fe fins a l'esperança o la cobdícia. Una faula en forma de comèdia existencialista que reflecteix la crisi espiritual d'Occident.

LA DATA

21.12.12
és el dia en què estava anunciat que el petit poble de Bugarach se salvaria de l'Apocalipsi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia