cultura

Cine català a Mont-real

‘L'artèria invisible', pel·lícula del cineasta gironí Pere Vilà protagonitzada per Nora Navas i Àlex Brendemühl, competirà en la secció oficial a concurs del festival

La producció és cent per cent gironina, amb Televisió de Girona com a productora principal

L'artèria invisible, la nova pel·lícula de Pere Vilà Barceló (La lapidation de Saint Étienne), protagonitzada per Àlex Brendemühl, Nora Navas, Àlex Monner i Joana Vilapuig, ha estat escollida per participar en la secció oficial a concurs del Festival Internacional de Cinema de Mont-real (Montreal World Film Festival-WFF), que aquest any celebra la 39a edició, del 27 d'agost al 7 de setembre. De les vint-i-sis pel·lícules participants només hi competeix una altra producció de l'Estat espanyol, Felices 140, de Gracia Querejeta, protagonitzada per Maribel Verdú, Antonio de la Torre i Eduard Fernández.

Basada en la novel·la de Joaquim Vidal i Josep Valls El peatge, el quart llargmetratge del cineasta gironí té la particularitat que es tracta d'una producció cent per cent gironina –amb un pressupost ajustat al voltant dels 150.000 euros– amb Televisió de Girona com a productora majoritària, DDM Visual i Manium Produccions. Precisament per aquesta circumstància i, és clar, pel fet de ser escollida per un festival de classe A com el de Mont-real, Pere Vilà es mostra d'allò més satisfet amb l'oficialització de la participació del seu film. “Sobretot estic molt agraït pels productors. Són ells els que en definitiva han apostat fermament pel cinema d'autor. Una decisió complicada i valenta en els temps que corren i encara més perquè el film s'ha rodat en català”, manifesta.

Encara que comercialment no es coneix tant l'obra de Pere Vilà, el cineasta és un habitual dels circuits de festivals internacionals. Els seus anteriors treballs Pas a nivell i, sobretot, La lapidation de Saint Étienne, s'han pogut veure en prestigiosos festivals internacionals de cinema com ara els de San Sebastià, Londres, Nova York, Rotterdam, Karlovy Vary (on va ser premiada), Valladolid, Moscou i la mateixa Mont-real, on ja es va projectar en una secció paral·lela. La carrera de L'artèria invisible no s'aturarà aquí. De fet, a banda del festival canadenc, que es va interessar de seguida a incloure el film en competició, segons confessa el director, més festivals podrien projectar en breu el film, com ara el Black Nights Film Festival de Tallinn, i d'altres per acabar de concretar, com ara la Seminci de Valladolid.

L'argument de L'artèria invisible se centra en la falsa acusació d'abusos sexuals que pateix un polític amb problemes matrimonials i com aquest incident l'aboca a una espiral de difamacions públiques. Una història marcada pel rerefons de la crisi actual que, si bé parteix d'un component propi del thriller de suspens, deriva al terreny del drama intimista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia