cultura

Arts d'Estiu col·loca Pineda en el mapa dels festivals

Amb Serrat, Rosario Flores, Bustamante, Joan Dausà i Blaumunt es van esgotar les 1.100 localitats disponibles

L'organització estudia completar l'oferta amb un cicle d'espectacles infantils

Arts d'Estiu ha superat amb nota la seva cinquena edició, la prova de foc que acostuma a determinar l'èxit o el fracàs de les iniciatives culturals. L'organització defensa com a clau de l'èxit l'aposta per una programació molt diversa “i per a tothom” que combina caps de cartell d'estils completament diferents amb actuacions menors però d'una qualitat indiscutible. Esgotar les 1.100 localitats en quatre dels nou concerts –aquest divendres es tanca oficialment el festival– corrobora aquesta aposta, que, segons explica el director artístic del festival, Xevi Gómez, també ha après a “vendre's” comercialment. A banda d'això, la proposta ha millorat “considerablement” tècnicament amb la realització en directe dels concerts i la instal·lació d'una pantalla gegant. “Sabíem que la gent respondria amb Joan Manuel Serrat, Rosario Flores i David Bustamante, però ens va sorprendre que també l'aforament s'omplís amb Joan Dausà i els Blaumunt i que obtinguéssim molt bona entrada amb Andrea Motis i The Gospel Viu Choir”, assenyala, i afegeix que hi ha hagut “una molt bona ocupació”. Tot i això, Gómez reconeix que les 700 persones que van anar a veure l'espectacle flamenc de Rafael Amargo “podrien haver estat més” si s'hagués programat el mes d'agost, “perquè els inicis de juliol sempre són estranys”. Arts d'Estiu se celebra en el pati, condicionat per a l'ocasió, de l'escola municipal Sant Jordi i la bona acollida del públic permet garantir que l'escenari es mantindrà en el futur. El director artístic també comenta que el festival vol continuar ocupant els divendres dels mesos de juliol i agost, però no descarta que un cop consolidada la marca l'Arts d'Estiu pugui afavorir altres cites culturals al llarg de l'any. “Pineda té prou potencial per ampliar la seva oferta actual”, manifesta.

Novetats de futur

“Tenim el suport econòmic i logístic de l'Ajuntament i l'aportació de la Diputació, però ens falta la Generalitat i engrescar patrocinadors de més volada, als quals ara l'Arts d'Estiu ja els comença a sonar”, diu Xevi Gómez. En aquest sentit, el responsable recorda que el 60% del pressupost del festival surt de la venda de les entrades. “Estem fent bé la feina i volem continuar en aquest mateix camí”, defensa.

En aquest sentit, i de cara a l'any vinent, l'organització treballa per ampliar la programació amb un cicle d'espectacles dedicat als més menuts que es podria celebrar els dissabtes. “Parlem de muntatges grans, de ressò mediàtic i capaços d'atraure la mainada i les seves famílies” considera. Xevi Gómez també remarca que cada cop més augmenta el públic que no és de Pineda “i tampoc del Maresme”, un fet que vincula a una promoció encertada.

LA FRASE

Sabíem que la gent respondria amb Serrat o Bustamante, però també ho ha fet amb concerts menors
Xevi Gómez
DIRECTOR ARTÍSTIC D'ARTS D'ESTIU

LA XIFRA

9
espectacles
han integrat el festival Arts d'Estiu de Pineda, que divendres tancarà l'humorista Goyo Jiménez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia