cultura

Tres edats de l'amor

Pep Puig publica ‘L'amor de la meva vida de moment', un recull de contes que retraten la part de la infantesa on es trunca la innocència

Pep Puig explora com és l'amor durant la infantesa, l'adolescència i l'edat adulta

L'amor de la meva vida de moment (L'Altra) és el darrer treball de Pep Puig, un recull de contes que parlen sobre la pèrdua de la innocència i sobre un “món de claror que causa angúnia”, sentencia l'autor.

“Els meus contes de lluny estan bé, però de prop fan angúnia”, afirma Puig (Terrassa, 1969) d'aquest llibre format per set relats intimistes que fan “com pudor”, hi afegeix. I és que el més destacable del llibre no és tant el recorregut dels contes com la veu amb què estan contats.

En aquest recull, que és el primer treball que presenta l'autor després de ser pare, fa un retrat de la vida de poble, de l'amor infantil i de com aquest no és “immutable” com pensem quan som nens, sinó que a mesura que creixem i madurem ens adonem que l'amor no es manté intacte i que algun dia s'acaba, confessa Pep Puig, autor de novel·les com ara L'home que torna i Les llàgrimes de la senyoreta Marta. Però, sobretot, el que fa l'escriptor és explorar l'etapa de transició que hi ha entre el final de la infantesa i el començament de la vida adulta, just en el moment en què el nen deixa de ser nen.

L'amor de la meva vida de moment són històries d'iniciació que es divideixen en dues parts: en la primera són els nens que descobreixen alguna cosa dels adults, mentre que en la segona és a l'inrevés, la mirada canvia. En el conte central, un home de quaranta anys recorda el viatge que va fer durant el servei militar per anar a buscar la nena de la qual s'havia enamorat un estiu al poble, quan tan sols tenia deu anys. A partir d'aquest argument l'autor explora com és l'amor durant les tres edats de l'home: en la infantesa és platònic, durant l'adolescència és sexual i, al final, la maduresa amorosa arriba amb l'edat adulta. Els altres contes són ramificacions d'aquest en què es mostra la cara més idealitzada de la infantesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia