cultura

Nif recull les seves cròniques d'un temps, d'una ciutat

L'escriptor presenta avui a la Llibreria 22 de Girona ‘Temps interessants', publicat per El Llop Ferotge

L'escriptor Jordi Arbonès Nif (Calella de Palafrugell, 1956) ha reunit una selecció dels articles que ha publicat durant els últims 15 anys en diferents mitjans en el llibre Temps interessants, publicat per El Llop Ferotge a la nova col·lecció La Llibreta Blava. El llibre es presentarà avui a la Llibreria 22 de Girona (20 h) i també hi participaran l'escriptor Lluís Muntada, que l'ha prologat; Manel Mesquita, editor d'El Dimoni de Santa Eugènia, periòdic digital on s'han publicat molts dels articles compilats; l'editor Jorge Morales, i l'actor Ferran Frauca, que llegirà fragments de Temps interessants: un títol que fa referència a l'expressió xinesa “tant de bo visquis temps interessants”, que no queda clar si és un bon desig o una maledicció.

Frauca i Muntada són també dos dels protagonistes d'uns articles que són, segons el seu autor, “com unes cròniques literaturitzades d'aquests temps, més narratives que periodístiques”. Els artistes Emília Xargay, Modest Cuixart i Lluís Vilà, l'escriptor Miquel Pairolí, els fotògrafs Joan Fontcuberta, Joan Comalat, Jordi S. Carrera, Pep Iglésias i Jordi Renart, l'actriu Cristina Cervià, el llibreter Guillem Terribas i els músics Adrià Puntí, Àngels Ortiz i Joan i Pau Cardona –però també Jim Morrison i l'actriu Maria Schneider, que va rodar una pel·lícula a Calella– són altres noms propis d'un llibre que té Girona com a escenari principal. “Els personatges em serveixen per retratar la ciutat”, explica Nif. “En un moment en què jo feia endreça a casa, vaig passar tots els meus articles a l'editor i va ser ell qui en va fer la tria final, deixant de banda els que tractaven de política, perquè l'endemà que surten ja són vells.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia