cultura

La Llança: primera travessa de Sant Jordi

Un any més, la festa La Llança de Sant Jordi, que organitza anualment Òmnium Cultural amb l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, ha atorgat, a la Sala Bikini, els premis La Llança als cinc llibres més votats del concurs, que fomenta el llibre en català, per a cada categoria: ficció, no-ficció, infantil i juvenil, així com les millors portades.

En l'edició d'enguany, el nombre de votants ha ascendit a 7.684, els quals, durant un mes, van poder escollir les seves obres preferides d'un total de 278 títols publicats darrerament. Entre els més elegits n'hi ha hagut alguns d'inesperats.

De la categoria de ficció, els guardons han anat a les obres Abans que el teu record es torni cendra (Amsterdam), de Maria Escalas; Haru (Catedral), de Flavia Company; L'amor fora de mapa (Sembra), de Roc Casagran; La filla del capità groc (Planeta), de Víctor Amela, i Tot això ho faig perquè tinc molta por (Proa), d'Empar Moliner.

Pel què fa a la no-ficció, els títols premiats han estat Educar sense cridar (Angle Editorial), d'Alba Castellví; El franquisme no marxa (Edicions Saldonar), de Lluc Salellas; Els internats de la por (Ara Llibres), de Montserrat Armengou i Ricard Belis; La puta conquesta de Catalunya de la iaia (Bridge), de Jofre Martell i Pere Mejan, i Superfoods (Cossetània Edicions), de Carla Zaplana.

En la categoria d'infantil el premi se l'han endut els llibres De quin color és un petó? (Animallibres), de Rocío Bonilla; Quan xiula l'avi (Onada Edicions), de Cèsar Barceló i Clara Berenguer; i Què s'amaga dins del bosc? (Cossetània Edicions), d'Aina Bestard. D'altra banda, les obres per al públic juvenil guardonades han estat La noia de la mitjanit (Edebé), de Gisela Pou, i Sant Jordi de les Galàxies (Combel Editorial), de Jaume Copons i Liliana Fortuny.

Finalment, les cinc cobertes de llibre premiades han estat les que pertanyen a les obres A punt d'estrena (Columna), de Maria Carme Roca; Gegants! (El Cep i la Nansa), de Sussanna Peix, Sebastià Serra i Francesca Mestres; L'últim gat Birmà (Editorial Bambú), de Rosa Moya i Luciano Lozano; La Tina al Mont Jaya (Alpina), d'Araceli Segarra, i Les pereres fan la flor Blanca (Raig Verd Editorial), de Maria Rosich i Llorenç Pons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia