Política

Cerveses Ausesken, segona insubmisa fiscal

Els pioners a declarar-se insubmisos fiscals a Espanya van ser els propietaris d'un restaurant de Cornudella de Montsant. Ara s'hi ha afegit la primera empresa: la cervesera osonenca Ausesken. Tots dos participen en la campanya d'insubmissió fiscal Diem prou per deixar de pagar l'IVA a l'Estat i, si ho aconsegueixen, intentaran ingressar els diners només a l'Agència Tributària de Catalunya. El boicot sí que serà possible; però l'ingrés a l'agència serà més complicat, ja que no s'havia previst mai aquest supòsit.

Ausesken, una petita empresa del municipi osonenc d'Olost, elabora cervesa artesanal, té una producció de 500 litres setmanals i es distribueix en una quarantena de localitats catalanes. L'anunci del boicot fiscal a partir de l'abril el van fer aquesta setmana a Facebook. Els seus propietaris asseguren que ho fan “per l'incompliment constant i continu de les obligacions fiscals i polítiques per part de l'Estat espanyol vers Catalunya i la seva població”. El fundador d'Ausesken, Xavier Redón, va reclamar que es generi un “efecte dòmino” i el seu cas serveixi d'exemple per a la resta d'empresaris catalans. En declaracions a Europa Press, Redón admet que espera “certes represàlies” per la decisió, però ha assegurat que fa temps que s'assessora per afrontar les denúncies que pugui rebre des de l'Estat.

La iniciativa d'Ausesken i del restaurant Els Cigles de Siurana ha demanat per carta el suport del president Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.