Política

Conesa defensa la unió de les entitats municipalistes

L'ACM, propera a CiU, i l'FMC, propera al PSC i ICV, representen contrapoders polítics

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, va rellançar ahir la idea d'unir en una sola entitat les fins ara irreconciliables Associació Catalana de Municipis (ACM) –propera a CiU– i Federació de Municipis de Catalunya (FMC) –propera al PSC–. A finals del 2011 també ho havia demanat la vicepresidenta del govern, la democratacristiana Joana Ortega.

La batllessa de Sant Cugat, ciutat que forma part de les dues entitats, creu que el millor per als ajuntaments és unificar-les per tenir més força i “per no haver de pagar dues quotes”. Conesa, vicepresidenta de l'ACM, va admetre en una entrevista a Europa Press que la unió és complicada perquè representen contrapoders polítics. L'ACM –presidida per l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU)– està formada sobretot per municipis convergents i la FMC –liderada per l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC)–, per socialistes i ecosocialistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.