Política

política

L'oposició de Figueres s'uneix contra els sous del govern

Els cinc grups consensuen una moció perquè els regidors no puguin cobrar de dues administracions

Reclamen que s'eliminin càrrecs de confiança i es rebaixin les assistències a la junta de govern

Els cinc grups polítics a l'oposició de Figueres s'han unit per presentar una moció conjunta contra els sous de l'equip de govern. En concret, en la moció, que es presentarà previsiblement en el ple de demà, es reclama que els regidors del consistori no puguin cobrar de dues administracions –siguin sous o indemnitzacions per assistència–. El PSC, el PP, ERC, ICV i la CUP també reclamen a l'alcalde, Santi Vila (CiU), que prescindeixi de tres càrrecs de confiança i que rebaixi un 50% les indemnitzacions per assistències a les juntes de govern, fins als 3.888 euros anuals.

A més, també reclamen que no s'ampliï la dedicació del tinent d'alcalde Josep Maria Godoy. En aquest sentit, l'oposició recorda que hi ha tres regidors –Manel Toro, Joaquim Ferrer i Joaquim Felip– que cobren un sou de 30.083 euros en règim de mitja dedicació i que la de Godoy serà la quarta.

Sou de 98.000 euros

Els cinc grups polítics que signen la moció donen dades dels sous dels membres de l'equip de govern, que qualifiquen de “generosos”. Posen d'exemple els 98.942 euros anuals que cobra Santi Vila (20.520 de l'Ajuntament i 78.422 del Parlament), la retribució de 77.958 euros de la tinenta d'alcalde Marta Felip (entre consistori i Diputació) o els 54.083 euros del regidor i conseller comarcal Joaquim Felip.

LES XIFRES

537.880
euros
anuals assegura l'oposició, en la moció que presenta, que costen salaris i assistències del govern.
79.638
euros
anuals costen les indemnitzacions per assistències als regidors de l'oposició, segons diu la moció.

“Una operació merament cosmètica”

Els grups de l'oposició asseguren que les mesures d'austeritat que el govern municipal de Figueres ha aplicat als regidors i portaveus “ofeguen els grups de l'oposició”. En canvi, diuen, les polítiques d'estalvi en assignacions i sous de càrrecs electes i de confiança “representen una operació merament cosmètica”. En aquest sentit, recorden que els salaris i les assistències del govern costen més de mig milió d'euros l'any, contra els 79.600 de l'oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.