Administracions

barcelonès

Volen acomiadar 46 empleats de Badalona Comunicació

La retallada prevista als mitjans de comunicació públics arriba al ple municipal mentre els treballadors es concentren a la plaça de la Vila

El govern vol mantenir 20 dels 66 treballadors

Badalona Comunicació, l'empresa que gestiona la televisió, la ràdio i el butlletí municipals, serà una de les principals víctimes de la retallada anunciada pel govern del PP amb vista al pròxim pressupost. L'executiu vol rebaixar l'aportació econòmica a la meitat i es declara “obligat” a reduir dràsticament la plantilla. Els números parlen per si mateixos: dels 66 treballadors actuals es vol passar a 20. La delicada situació que viu Badalona Comunicació va arribar dimarts al ple municipal, on la presidenta del comitè d'empresa, Mercè Roura, va subratllar el paper de servei públic que exerceixen els mitjans per reclamar després una aposta política. Va recordar que els mitjans públics costen 1 euro mensual a cada badaloní.

La regidora de govern, Maritxu Hervàs (PP), va garantir que el govern “es deixarà la pell per mantenir els mitjans de comunicació públics”, però va reconèixer la magnitud de la tragèdia. “Farem esforços que implicaran renúncies per les dues bandes”, va assenyalar. El PSC i ICV-EUiA van reclamar la continuïtat de tota la plantilla i CiU va remarcar que “amb 20 professionals no és possible tirar endavant els tres mitjans de comunicació”.

L'altre punt destacat de l'ordre del dia va ser l'aprovació d'una permuta, a instàncies d'un promotor privat, per traslladar 30.000 m² de superfície industrial de la zona sud de Badalona al polígon de les Guixeres. A grans trets, l'empresa Eurostanding obté terrenys que ara són propietat municipal i, a canvi, l'Ajuntament de Badalona aconsegueix la propietat de 6,5 hectàrees a la zona de Can Ruti. La permuta es va tirar endavant amb el suport del PP i CiU. El PSC es va abstenir i va al·legar que encara s'ha d'estudiar la lletra petita del conveni. El més crític va ser ICV-EUiA, que hi va votar en contra després de posar de manifest que en la permuta s'han valorat econòmicament 20.164 m² de zona forestal, com si tinguessin una qualificació residencial.

Proposta per als treballadors del canal M2tv

L'Ajuntament de Calella ha informat els treballadors del segon canal de la televisió pública del Maresme, M2tv, que està disposat a assumir tota la plantilla un cop es desmantelli el mitjà el dia 29. La proposta, però, està condicionada perquè els catorze empleats –alguns dels quals també fan tasques a la ràdio– es rebaixin el sou al voltant d'un 20% i facin menys hores. Avui els empleats estan cridats a una assemblea per prendre una decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.