Urbanisme

urbanisme

Urbanisme aprova el pla de Palau-saverdera però no es mulla amb el Sun Village

La comissió d'Urbanisme de Girona diu que no entén que “doni cobertura legal” a la llicència d'obra i que és un procés al marge del judicial

La comissió d'Urbanisme de Girona va donar ahir llum verd al pla urbanístic de Palau-saverdera, que converteix en zona residencial els terrenys del Sun Village, el complex de 38 pisos que té una ordre d'enderroc del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, va considerar que aquest canvi de classificació era coherent des del punt de vista de la planificació urbanística municipal, però va deixar clar també que l'aprovació de la comissió es feia al marge de la sentència i del seu compliment, que no va entrar a valorar.

Tot i que Urbanisme va dir ahir que l'aprovació del POUM de Palau-saverdera no es pot interpretar com la legalització del complex Sun Village, des de l'Ajuntament sempre s'havia considerat que l'aprovació del nou pla significaria que, si es tiressin a terra els pisos i es tornessin a construir avui al mateix lloc on són, serien del tot legals.

La comissió d'Urbanisme ha aprovat el POUM, però amb reserves perquè el municipi haurà d'introduir-hi algunes recomanacions abans que s'aprovi de manera definitiva. Els retocs que ha demanat la comissió consistiran essencialment a reduir les previsions de creixement que apuntaven a un llindar màxim d'uns 3.385 habitatges i que es reduiran per sota dels 3.000. La densitat, que inicialment apuntava a uns 25 habitatges per hectàrea, es reduiria a uns 15 per hectàrea. Segons Agustí Serra, això és degut al fet que el creixement de Palau-saverdera queda limitat a l'espai situat entre les àrees del Parc del Cap de Creus, al nord, el dels Aiguamolls, al sud, i segons les directives de plans urbanístics superiors, com per exemple el de la Serra de Rodes, el de l'Alt Empordà i el de les comarques de Girona.

Es facilitaran els tràmits per a l'ampliació de les granges

Amb els exemples de granges a Gualta i Vilademuls que sol·licitaven ampliacions de superfície i que la comissió d'Urbanisme ha autoritzat, el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme va informar que se simplificaran els tràmits per no perjudicar la competitivitat d'un sector important a la demarcació. Les ampliacions de superfície d'aquestes activitats, que sovint s'han d'adequar a noves reglamentacions sobre el benestar animal, es tramitaran als municipis sense haver de passar per la comissió.

Possible recurs a la sentència del POUM de Tossa de Mar

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar ahir que la comissió “encara estudia si presenta recurs a la sentència” del TSJC contra el pla urbanístic de Tossa de Mar. “Segurament es farà, però no s'ha pres cap decisió, encara”, va afegir-hi. Serra va concretar que la sentència anul·la l'aprovació definitiva i que això obligarà a refer algunes parts del pla i a tornar-lo a aprovar- Sobre la valoració de la sentència, Serra va dir: “No debatrem ni discutirem la sentència de cap jutge.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.