Opinió

LA GALERIA

La soprano Ferrer-Morató

Aquest divendres tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell la representació de l'òpera collage L'home del paraigua inspirada en el pensament i l'obra del missioner Vicens Ferrer. Aquesta peça lírica, de creació recent, ha estat confegida pel terrassenc Joan Martinez-Colàs.

Per al públic de Palafrugell, i de la comarca també, destaca la presència com a principal intèrpret femenina de la soprano Roser Ferrer-Morató, que interpreta la dona hindú. Aquesta diva és nascuda a la vila del peix fregit i, tot i que ara no hi viu, per qüestions professionals, hi està absolutament vinculada. També tindrà un gran interès per als espectadors l'aparició, en la tercera part de l'òpera, d'una àmplia representació coral, dansaire i instrumental d'arrel popular instal·lats al Baix Empordà... Es parla que apareixeran en escena més de dos-cents actuants. Cal comptar amb la Coral Mestre Sirés, la Coral Refilets, l'associació teatral i social El Trampolí, l'esbart dansaire Mestre Sirés, l'associació Mont-Dansa, l'Escola de Música de Palafrugell i el Grup Patitis.

Es destinarà un euro de cada una de les entrades a la creació d'habitatges a l'Índia. Voluntàriament, qui ho vulgui podrà afegir cinc euros al cost del tiquet. Algunes veus crítiques han considerat que l'aportació que fan a la Fundació Vicens Ferrer és força minsa atenent com s'aprofiten d'aquesta figura mediàtica. De fet, per opinar s'ha de saber la gran tasca professional i l'esforç desplegat per molta gent per muntar aquesta òpera que requereix un treball de preparació a cada població on actuen en la seva gira per Catalunya. El col·lectiu que hi participa és diferent a cada ciutat on actuen. El primer de desembre es farà la darrera representació de L'home del paraigua al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Juntament amb Roser Ferrer-Morató fan el primer paper Tatiana Bogdantxikova, també soprano, el tenor Emili Gispert i el baríton Xavier Mendoza. Hi actuen les corals Barcelona Chamber Choir, el Cor Barcelona Classic Academy i els acompanya l'Orquestra Centenari. La trajectòria de Ferrer-Morató és tot i la seva joventut tan àmplia com la seva experiència. Ha actuat amb les principals sopranos del moment i ha rebut consells d'aprenentatge vocal de la mateixa Montserrat Caballé. Ha actuat en diverses ciutats de l'Estat, de Mèxic i d'Alemanya. Té guardons de diversos i ha fet incursions professionals en la fusió flamenca, i és especialista en música lírica d'origen cubà. Ha actuat en distintes orquestres d'arreu sempre amb un gran èxit. Els seus projectes més enllà d'aquesta òpera són inesgotables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.