Comunicació

Reconeixement local

S'entrega la III edició dels Premis de Comunicació Carles Rahola, que destaca l'alt nivell dels treballs presentats en televisió

La demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona van celebrar ahir al vespre a l'Auditori l'entrega de la III edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, en una gala presentada pels actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

El president del jurat dels premis, el llibreter Guillem Terribas, va destacar al migdia, en la roda de premsa d'anunci dels premiats, l'augment de participació que hi ha hagut en aquesta edició. A més, tant ell com el president del col·legi a Girona, Narcís Genís, van coincidir a remarcar l'alt nivell dels treballs en la categoria de televisió. En canvi, Terribas va explicar que s'havia hagut de declarar desert el premi a millor iniciativa de comunicació institucional per la baixa qualitat dels tres candidats, i que en l'apartat de ràdio, dos dels tres espais presentats eren “molt fluixos”. Terribas va aprofitar el moment per lamentar la “precarietat amb què es treballa en molts mitjans”. D'altra banda, la categoria de projecte sobre comunicació tampoc es va atorgar, perquè l'únic candidat no s'ajustava a les bases.

Els premiats

El guanyador en televisió va ser el programa Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català, per “la seva originalitat, encert en la selecció d'imatges històriques, estructura de guió i adequació de la narració”.

En ràdio (categoria que du el nom de Miquel Diumé), es va premiar l'espai Solituds, emès per Ràdio Sant Joan, de Sant Joan les Fonts. S'ha valorat que “una emissora local faci un treball d'alta qualitat que incideix en la vertebració social en l'àmbit de la gent gran”.

En premsa, es va guardonar la sèrie de reportatges Gironins al món, d'Alfons Petit, publicats al Dominical de Diari de Girona, per “la constància, continuïtat i qualitat” del projecte.

En fotoperiodisme, el jurat va elegir la sèrie L'esprint final de Mas, d'Eddy Kelele, publicada a El Periódico, “per la seva profunditat i qualitat” i també per l'enfocament “innovador a casa nostra”.

Per últim, en la nova categoria d'informació digital es va valorar “la coherència” de Sies.tv pel que fa a l'ús d'internet i la qualitat dels continguts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.