Mor als 75 anys Joaquim Blasco Font, copropietari de cal Navàs de Reus

Joaquim Blasco Font, copropietari de cal Navàs de Reus, un dels edificis modernistes més importants de Catalunya, va morir ahir als 75 anys. Blasco era nét del polític i bibliòfil Pau Font de Rubinat, «de qui sempre va admirar l'obra i va mostrar un viu interès per salvaguardar el record, la imatge i l'obra», segons va explicar l'historiador Pere Anguera. Joaquim Blasco i Pere Anguera van treballar conjuntament en les tres exposicions que fa una dècada es van muntar al Centre de Lectura de Reus i al museu de la ciutat, gràcies a les quals es van mostrar per primer cop al públic alguns dels fons de la important i extensa biblioteca de Pau Font de Rubinat, sobretot els relacionats amb la ciutat, així com de la col·lecció d'ex libris del bibliòfil.

Geòleg de formació, i entès també en botànica i zoologia, Joaquim Blasco va ser amb la seva mare, Maria Font de Rubinat –morta fa deu anys–, responsable de la conservació de cal Navàs, la finca que l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner va edificar a la plaça del Mercadal de Reus entre els anys 1901 i 1908 per encàrrec del comerciant de teixits Joaquim Navàs. La casa ha tingut molt poques variacions des que es va construir, per la qual cosa permet resseguir el que ha estat considerat com l'interior més complet, fantasiós i esplèndid del modernisme arquitectònic català.

Els funerals de Joaquim Blasco tindran lloc avui dimarts, a les 12 del migdia, a l'església prioral de Sant Pere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.