Comunicació

Les emissions de TVC a Catalunya Nord ja son legals

Els governs francès i espanyol han oficialitzat la recepció de les emissions de la televisió pública catalana en territori de l'Estat francès

Els principals canals de Televisió de Catalunya (TVC) TV3, 33, 3/24 i Súper 3, ja són legals a les comarques nord-catalanes, en territori de l'Estat francès. des del dia 8 de febrer. Fins ara les emissions de la televisió catalana i els seus reemissors en territori de l'estat francès eren més o menys tolerats. Segons informa el web Open.cat, el Consell Superior de l'Audiovisual francès (CSA), en col·laboració amb l'Agència Nacional de les Freqüències (ANFR), “va comunicar a les empreses nord-catalanes especialitzades en la difusió de les cadenes digitals” l'opció triada del canal 37 per a les emissions catalanes. D'aquesta manera, els quatre canals de TVC es podran rebre per una única freqüència. Els centres emissors de Portvendres, Cotlliure, Cervera i Sureda “ja són alineats, a l'espera que es tornin a activar els seus equivalents a Prats de Molló, Talteüll, Sant Genís de Fontanes, així com Arles de Tec i Prada” afirma Open.cat. Seran una quinzena de reemissors oficials de TDF (Télédiffusion de France) que emetran els canals catalans. A la plana del Rosselló i Perpinyà, coberts des del Pic de les Salines a la ratlla fronterera, es continuarà a rebre TVC pel canal 62.

Campanyes i gestions

El mes d'abril de l'any passat El Punt Avui informava que “El ministre d'afers estrangers i europeus del govern de París, Alain Juppé, ha confirmat que un projecte d'acord ha estat enviat al govern de Madrid, ignorant les competències del govern català”. El mes de setembre, Juppé confirmava que ”la recepció oficial de TV3 a la Catalunya Nord està en mans de Madrid”. El dossier de la recepció oficial de la televisió catalana ha estat portat, sobretot, per l'actual senador i antic diputat de Catalunya Nord François Calvet, batlle del Soler. En els darrers anys hi ha hagut diverses campanyes d'associacions i entitats cíviques i culturals nord-catalanes per aconseguir aquesta recepció legal de la televisió pública del govern de la catalunya autònoma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.