Infraestructures

Foment reprèn les obres del quart cinturó a Viladecavalls

Fa dies que es torna a treballar en la construcció de l'enllaç amb el tram de la B-40 que està en funcionament a Terrassa

La ministra anuncia una inversió de 534 milions per completar l'autovia

Des de fa unes setmanes, el Ministeri de Foment ha reactivat les obres de construcció del quart cinturó a l'alçada de Viladecavalls que van quedar aturades ara fa mes d'un any en el tram entre Terrassa i Olesa des que l'Estat va aplicar la retallada pressupostària l'estiu del 2010. Durant aquest temps, el paisatge sortint de Terrassa utilitzant el tram del quart cinturó el formaven pilars i ponts a mig fer entre matolls d'herbes.

Els operaris i les màquines de gran tonatge han tornat a fer acte de presència en aquest inici d'any i des de fa uns dies han intensificat els treballs, coincidint amb l'anunci fet per la nova ministra de Foment, Ana Pastor, de prioritzar l'acabament d'aquells vials incomplerts arreu de l'Estat, entre els quals s'hi inclou l'autovia orbital de Barcelona (B-40 o quart cinturó, amb un pressupost de 534 milions d'euros per fer un total de 40 quilòmetres fins a Granollers. De fet, el traçat ja es va posar a exposició al públic i Foment estava pendent d'analitzar les al·legacions presentades per fer el recorregut definitiu i poder adjudicar el projecte. Foment ha comunicat al consistori de Viladecavalls que els treballs tindran afectació a d'altres infraestructures en funcionament els mesos vinents, així com les xarxes d'aigua potable, gas natural i d'electricitat. D'una banda, s'haurà de desplaçar la carretera C-58 que passa pel municipi just als laterals de l'autopista C-16. Precisament aquest últim vial passarà de tenir quatre carrils a tenir-ne vuit, mentre es facin els treballs. La C-58 es tallarà per poder adaptar l'estructura del pont de la B-120 que creua l'autopista C-16 abans d'arribar al polígon industrial de Can Mir. Aquests treballs d'adaptació del pont duraran uns quatre mesos. El consistori ha demanat a Foment que faci obres complementàries a la xarxa viària, com ara la implantació de nova senyalització per facilitar als treballadors l'accés i sortida del polígon.

L'Ajuntament, en col·laboració amb el ministeri, també ha treballat en la redacció del projecte per integrar les plataformes que tapen el quart cinturó al barri de Can Trias i que tenen una superfície superior als 60.000 metres quadrats, amb l'objectiu que s'adapti per a usos culturals, esportius, de lleure cívics i també com a aparcament.

6,1
quilòmetres
té aquest tram del quart cinturó que s'està executant entre Viladecavalls i Abrera.
196
milions d'euros
és el cost d'aquest tram de l'autovia que inclou la construcció de diversos viaductes.

LA DATA

2012
Era el darrer termini
d'obertura per al tram Viladecavalls-Olesa, de 6,1 km i adjudicat el febrer del 2007.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.