cultura

Bocairent inaugura el Centre d'interpretació de les Covetes dels Moros

El projecte permet la recuperació de les Coves del Colomer i l'habilitació d'una àrea recreativa al pouet de sant Vicent

Tota aquella persona que vullga endinsar-se per les Covetes dels Moros de Bocairent i que per les seues condicions físiques no puga accedir-hi compta des del dissabte, 11 de febrer, amb una nova forma per a conèixer-les, el Centre d'interpretació turística instal·lat a les Coves del Colomer, situades a la vora del barri medieval. D'aquesta forma, panells informatius, un audiovisual i diferents instal·lacions permeten una completa recreació del monument històric nacional, dels seus orígens i de la seua utilitat amb plena accessibilitat i comoditat.

La inauguració va estar a càrrec de la Directora General de Turisme, Cristina Morató, i de l'alcalde Josep-Vicent Ferre, i va comptar amb la presència de nombrosos veïns. La representant de la Generalitat va expressar la seua satisfacció per l'actuació realitzada i va oferir la col·laboració del govern autonòmic.

Per la seua banda, el primer edil va comentar el projecte fruit d'una inversió de 289.131 euros finançats en un 70% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu FEDER del País Valencià 2007-2013. La quantitat restant va estar assumida entre la Diputació de València i l'Ajuntament mateix.

Els treballs efectuats permeten recuperar «un paratge de gran vàlua sentimental per als bocairentins», va assenyalar Ferre, ja que, a més de l'adequació de les cove, s'ha recuperat el pouet de sant Vicent —justament sis-cents anys després de la seua visita— i s'ha establit una àrea recreativa al seu voltant que inclou també uns serveis totalment adaptats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.