Gràcies, Generalitat de Catalunya

El passat mes d'abril em queixava que GISA hagués anunciat variants a molts pobles de la xarxa bàsica de carreteres de la Conca, però que es deixessin Belltall. Ara em toca rectificar, ja que l'Ajuntament ens ha informat que ha rebut estudi d'impacte ambiental preliminar de la variant de Belltall. Així doncs, moltes gràcies, Generalitat de Catalunya, per escoltar les nostres peticions.

L'Associació de Veïns i Amics de Belltall col·laborarà amb l'Ajuntament i amb les administracions (Servei Territorial de Carreteres, Consell Comarcal, Servei Territorial de Medi Ambient, Oficina Territorial d'Avaluació Ambiental) per tal que en totes les fases del projecte hi puguin participar tots els amics i veïns de Belltall. Addicionalment, farà el possible per tal que l'abast del projecte arribi a coneixement de tots els amics i veïns.

He de reconèixer que, tal i com he escrit per queixar-me, a vegades cal tenir una mica més de paciència amb les administracions, ja que en aquest cas queda clar que està fent tot el que és possible per tal de la carreta C-14 (com a carretera de la xarxa bàsica) compleixi els requisits de no passar per dins de cap poble. Ara està en estudi la variant de Solivella i Belltall, i ja està en fase informativa la variant d'Oliana. D'aquesta manera a la C-14 ja van quedant menys pobles per on la carretera passa per l'interior o encara no hi ha estudis. I afegiré que si ja tinguéssim el finançament que ens pertoca segur que les variants ja estarien fetes.

Ja per acabar, agrair i felicitar de nou la Generalitat de Catalunya per aquesta decisió i expressar que l'Associació de Veïns i Amics de Belltall es posa a disposició de les diferents administracions per col·laborar perquè aquest projecte sigui un èxit.