Política

El president alemany dimiteix per un escàndol de corrupció

Christian Wulff compareix davant els mitjans de comunicació després que la fiscalia hagi demanat que se li aixequi la immunitat per poder investigar si ha comès delictes de tràfic d'influències

Merkel suspèn el viatge que havia de fer a Roma per la crisi institucional

El president d'Alemanya, Christian Wulff, ha dimitit aquest divendres al matí després que la fiscalia de Hannover hagi demanat que se li aixequi la immunitat que té pel Bundestag, el parlament alemany, perquè se'l pugui investigar per estar suposadament implicat en un escàndol de corrupció i tràfic d'influències.

L'oposició ha demanat aquest matí la seva dimissió per la seva presumible implicació en delictes comesos quan governava la Baixa Saxònia. I, de fet, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha ajornat el seu viatge previst per aquest divendres a Roma en què s'havia de reunir amb Mario Monti per la crisi que es viu al seu país.

El president, del CDU, es troba en el punt de mira, entre d'altres qüestions, per amagar detalls d'un préstec hipotecari que va rebre en condicions avantatjoses, amagar-ho al Parlament regional i pressionar el diari Bild,que és qui va publicar la notícia el 13 de desembre passat, perquè la història no sortís a la llum, així com per acceptar diverses donacions i regals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.