Infraestructures

infraestructures

CiU diu que s'insulta els gironins desdoblant l'N-II a la guia oficial de Foment

El diputat a Madrid Jordi Xuclà (CiU) alerta que el Ministeri de Foment posa a la venda una guia de carreteres on l'N-II figura totalment desdoblada

El mapa oficial de carreteres 2012 (edició 47) que edita el Ministeri de Foment torna a incorporar com a executat en la seva totalitat el desdoblament de l'N-II de Girona. Aquesta és la denúncia que ha fet el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà, que ha destacat que és una “vergonya i un insult” per als gironins que una vegada més des del Ministeri de Foment, a la seva guia oficial, es desdobli l'N-II. Xuclà, que recorda que aquesta és una guia molt exhaustiva de tota la xarxa de carreteres de l''Estat, es mostra indignat perquè “aquesta no és la primera vegada que es produeix aquest error”. Un error que el diputat de CiU pot trobar comprensible una primera vegada, però que considera inadmissible que es faci de manera continuada, i més quan des del grup parlamentari de CiU “s'ha reiterat”. A més, Xuclà també assenyala que aquest error s'ha donat en altres mapes que s'han fet servir per presentar projectes.

“Hem de pensar que aquesta és una guia, en principi de referència, i m'imagino un conductor enfilant la N-II pensant que està desdoblada i la sorpresa i, a la vegada, l'engany que representa haver de passar per la carretera com està actualment, que es un desastre”, va destacar Xuclà.

El mapa oficial de carreteres 2012 es pot comprar a la plana web del Ministeri de Foment, i té un cost de 21,99 euros. També està disponible en CD-ROM en espanyol i anglès. La guia s'anuncia a la plana web com la xarxa de carreteres i autovies actualitzada, on s'inclouen tots els trams en construcció, més 58 plànols de ciutats, també actualitzats, les vies d'accessos des de autovies i autopistes, entre moltes altres suposades prestacions.

LA XIFRA

21,99
euros
val el mapa oficial de carreteres 2010 que edita Foment i on hi ha per error l'N-II desdoblada a Girona.

La nota de premsa de la confusió

Els errors, segons Xuclà, no acaben aquí. El Ministeri de Foment va difondre dijous a través de la seva web una nota de premsa sobre la Nova Proposta de Xarxa Espanyola per a la Xarxa Transeuropea del Transport, on, en un dels documents annexos, un plànol esquemàtic de la xarxa de carreteres i autovies, també es podia interpretar que l'N-II estava desdoblada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.