cultura

L'equatorià Bernardo Laniado-Romero, nou director del Museu Picasso de Barcelona

Laniado-Romero ja va exercir de director del Museu Picasso de Màlaga entre el 2004 i el 2009

Substitueix Pepe Serra que va marxar a dirigir el MNAC

L'equatorià Bernardo Laniado-Romero (Guayaquil, Equador, 1964) serà el nou director del Museu Picasso de Barcelona, segons ha informat aquest dissabte l'Institut de Cultura de Barcelona. La comissió d'experts, un cop analitzades i valorades les quinze candidatures presentades per dirigir el museu barceloní, s'han decantat per Laniado-Romero, format acadèmicament a l'Institute of Fine Arts de la Universitat de Nova York i que ja va exercir de director del Museu Picasso de Màlaga entre el 2004 i el 2009.

“El Museu Picasso de Barcelona enceta una nova i il·lusionant etapa amb Laniado-Romero al capdavant”, ha assegurat el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana. “Espero que el nou director vinculi encara més la figura de Pablo Picasso a Barcelona i Catalunya. Tindrà tot el suport de l'Ajuntament de Barcelona per desenvolupar el seu projecte cultural al màxim nivell possible”, ha continuat Ciurana.

La comissió d'experts l'han format el crític i historiador de l'art i membre del Consell de Cultura de Barcelona Daniel Giralt-Miracle; l'exdirector de la Tate Modern de Londres i comissari Vicent Todolí; l'historiadora de l'art Marilyn McCully; la directora adjunta del Centre Pompidou de París Brigitte Léal; la directora de la Fundació Miró Rosa Maria Malet; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Institut de Cultura de Barcelona, Josep Lluís Alay; i el director de Promoció dels Sectors Culturals de l'Institut de Cultura de Barcelona, Llucià Homs, aquest últim per delegació de la gerent de l'ICUB, Marta Clari.

Des del passat mes de novembre, el càrrec de director del Museu Picasso estava vacant perquè Pepe Serra va marxar per dirigir el MNAC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.