Blanes i l'Estat difereixen sobre els terminis per fer l'aportació de 250.000 m³ de sorra a s'Abanell

L'alcalde diu que començarà a finals de mes i l'Estat preveu que es faci al juliol

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU) , va assenyalar ahir, durant la roda de premsa de valoració dels dos primers anys de mandat, que Costes els ha assegurat que aquesta setmana aprovarà l'informe d'impacte ambiental necessari per poder portar 250.000 metres cúbics de sorra d'Arenys de Mar cap a la platja de s'Abanell, i que aquesta aportació podria començar a finals d'aquest mes. Trias va justificar el retard d'aquesta aportació respecte de la que es va fer el maig de l'any passat pel fet que el 2008 es va extreure del delta de la Tordera, on ja s'havia fet un estudi d'impacte ambiental previ, mentre que ara s'ha hagut d'esperar a l'elaboració d'aquest estudi a la zona del Maresme d'on es vol extreure la sorra. L'alcalde de Blanes també va remarcar que aquesta aportació serà superior a la feta l'any passat, que va ser de 160.000 metres cúbics

.Trias també va assenyalar que ja està acabat el projecte que l'Estat estava redactant per al nou passeig de s'Abanell. L'alcalde de Blanes va explicar que el govern estatal havia tingut uns problemes amb uns acabats, i que l'Ajuntament va haver de fer un petit annex referent als serveis. Ara, però, Trias assegura que només s'està en espera de les publicacions i la licitació, que «podria ser a finals d'aquest estiu».

El subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, va matisar ahir aquests terminis i, tot i no descartar que l'estudi d'impacte ambiental es pugui aprovar aquesta setmana, va assenyalar que es treballa amb la hipòtesi que s'aprovi aquest mes. Francisco-Busquets també va endarrerir les previsions de l'aportació de sorra fins al mes de juliol, i va assenyalar que aquestes tasques, que ha de realitzar una draga, podrien durar entre tres i quatre setmanes. El subdelegat del govern espanyol, tanmateix, va afirmar que «tot el que es pugui cavalcar dins del mes de juny es podrà estalviar el juliol».

Per altra banda, sobre el projecte del nou passeig marítim, Francisco-Busquets va afirmar que encara «s'està redactant», contradient el consistori, tot i que també espera que es pugui posar a licitació «aquest any».

Falten 500.000 euros per a mobiliari urbà al passeig de Platja d'Aro

òscar pinilla

Les obres al passeig marítim de Castell-Platja d'Aro estan totalment acabades, després del fort impacte del temporal de mar de Sant Esteve passat. Tot i així, a la línia de mar encara cal reposar gran part del mobiliari urbà –fanals, bancs, jardineria, etc.–, que té un cost aproximat d'uns 500.000 euros. L'Ajuntament està intentant negociar amb la Diputació de Girona i amb altres departaments per pactar qui es fa responsable del cost d'aquests equipaments. El regidor d'Urbanisme, Antoni Cano (PP), assegura que els «estan donant allargues per fer el pagament», ja que veu injust que el cost l'hagi d'assumir l'Ajuntament quan les destrosses al passeig es van produir per un fenomen extraordinari i de causa major. Tot i així, Cano diu que l'Ajuntament es veu «obligat a reposar alguns dels serveis urgents», com és el cas de les dutxes de les platges, ja que s'acosta la temporada turística i la manca del servei no es pot allargar en el temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.