Política

Fernández liderarà el PSC amb el peatge de Pia Bosch

Juli Fernández derrota per sis vots Ignasi Thió i és proclamat primer secretari del PSC de Girona

El nou líder pacta una executiva que integra renovadors, però reforça Pia Bosch com a portaveu

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va ser proclament ahir a Lloret de Mar, durant el setè congrés del PSC de les comarques gironines, primer secretari, en substitució de Joaquim Nadal. Fernández va ser escollit per només sis vots de diferència amb el seu rival, Ignasi Thió, exregidor de l'Ajuntament de Girona. Dels 156 vots emesos –1 va ser en blanc–, 80 van ser per a Fernández i 74, per a Thió.

La influència del primer secretari del PSC sortint i històric home fort del partit a Girona, Joaquim Nadal, i els vots aportats per Pia Bosch, que va explicitar el seu suport a Fernández, es van fer valdre i van ser, en bona part, determinats per decantar finalment la balança.

La radiografia final, però, deixa la candidatura renovadora encapçalada per Ignasi Thió, que per primera vegada s'enfrontava a l'aparell del partit, en una posició de relativa força. Les negociació per bastir l'executiva es va allargar durant hores. Al final: la foto de família era la de la integració. Per això, es va fer un esforç per integrar les diverses sensibilitats. Amb tot, Fernández ha pagat el peatge que, en un primer moment, no volia: incorporar a l'executiva Pia Bosch, que es responsabilitzarà de la secretaria d'Acció Política, Relacions Institucions i en serà portaveu. Ignasi Thió serà secretari d'Organització i Finances.

Nadal, president

Tothom donava per fet que, fos quin fos el resultat, Joaquim Nadal seria president, en substitució de Marina Geli. I més quan va anunciar que no es presentaria a la reelecció. “Em veig amb cor de liderar el partit, però també penso que ha arribat l'hora de deixar pas. No em presentaré novament”, va dir Nadal durant l'exposició del seu informe de gestió. Un informe que es va moure en l'autocrítica severa, fins i tot amb ell mateix, i els tocs sentimentals. Nadal també va admetre el seu fracàs per aconseguir una candidatura unitària, punt determinant perquè no es tornés a presentar, i en la pugna per encapçalar la llista al Congrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.