Política

hisenda

CiU de Tossa força un nou ple extraordinari per rebaixar l'IBI

Volen que s'aprofiti el nou reial decret del govern estatal i es demani un crèdit

Tossa de Mar tornarà a debatre l'increment de l'IBI. Serà el tercer ple extraordinari d'aquest mandat sobre el tema. Convergència i Unió, fent ús de la potestat que té, el va forçar ahir, després que divendres el govern espanyol anunciés les noves mesures destinades als ajuntaments.

“Amb les noves línies de finançament que obre el govern Rajoy, tenen [al govern local] moltes mesures per tirar endavant sense ofegar”, va dir Imma Colom, portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament de Tossa, que va qualificar de “desproporcionat” l'increment de l'IBI previst, que és del 69%, i va dir que “massacra molta gent del poble”. “En èpoques de crisi, increments com aquests són de patiment.” Per CiU, un increment assumible seria del 15 al 20%. La petició de ple extraordinari també preveu demanar al govern local la relació de tots els pendents de pagament per part de l'Ajuntament de Tossa de Mar i aprovar una operació d'endeutament a llarg termini per pagar-los.

El govern local (TU-PSC) té ara quinze dies per convocar aquest ple. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va acusar CiU de pretendre “arruïnar el poble”. L'alcaldessa va ironitzar: “Ara començo a entendre per què estem tan malament a l'Ajuntament de Tossa: ja podem abaixar impostos i demanar diners, no els haurem de tornar?”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.