Barça

Jugaran junts

El brasiler del Santos ja té acordada la seva marxa al Barça per a l'any 2014, després de la disputa del mundial del Brasil, però es podria avançar un any

El club blaugrana va aconseguir superar les pretensions del Madrid

Neymar da Silva Santos Júnior (Mogi das Cruzes, São Paulo, 5 de febrer del 1992) està cridat a ser un dels grans protagonistes del futbol mundial en els pròxims anys. Ja ha conquerit Amèrica amb les seves exhibicions amb el Santos en el campionat brasiler i també en la copa Libertadores. També ha brillat en la selecció brasilera, demostrant que està preparat per fer el salt a un dels grans equips del futbol europeu.

Ha estat aquests dies a Suïssa per jugar amb el combinat de Mano Menezes contra la selecció de Bòsnia i ha deixat anar que Dani Alves no deixa de demanar-li que fitxi pel Barça. El davanter del Santos també ha deixat ben clar que té molta informació sobre el Barcelona i que no només Alves, sinó també Ronaldinho, li han parlat molt bé del club blaugrana.

El preacord

Neymar ha recollit tota aquesta informació perquè, tot i que no ho pot fer públic, sap que el seu futur, no gaire llunyà, serà blaugrana i que acabarà aterrant al Camp Nou perquè té des de fa mesos un preacord amb l'entitat que presideix Sandro Rosell.

La jugada que acabarà vestint de blaugrana un dels jugadors amb un futur millor i més mediàtics del moment té com a gran protagonista el mateix president del Barça, que ha utilitzat els seus contactes i el seu coneixement del futbol brasiler per anticipar-se a altres grans clubs europeus, com el Real Madrid, que havia presumit de tenir lligat Neymar i va haver de renunciar-hi. La jugada de Rosell va fer enfadar molt Florentino Pérez, que va prometre revenja en aquell moment i que s'ha proposat aconseguir els serveis de Gareth Bale com a resposta.

La ruta del Madrid

El Real Madrid va arribar a Neymar a través de qui era fa uns mesos el seu representant, Wagner Ribeiro, i va utilitzar l'exjugador del Barça i també del Real Madrid, Ronaldo, per convèncer el jugador. Les comissions per Ribeiro i Ronaldo van provocar que la pressió perquè Neymar es decantés pel Real Madrid fos gran. L'entesa entre les parts estava molt propera, fins al punt que el club blanc va enviar un metge a São Paulo perquè Neymar passés la revisió mèdica.

Però Rosell va ser més llest i va moure fitxa. El president del Barça va tenir el vistiplau de la direcció esportiva abans de començar a moure fils. Pep Guardiola va quedar meravellat amb Neymar quan en veia vídeos preparant el mundial de clubs, en què el Santos es va enfrontar amb el Barça en la final i estaria content de tenir-lo en l'equip. També es va comptar amb el vistiplau de Leo Messi. L'argentí és la gran estrella del Barça i no el molesta l'arribada d'un altre futbolista tan mediàtic com Neymar. Tots dos, de fet, van conversar animadament a Tòquio i posteriorment en la gala de la FIFA en què Messi va guanyar la seva tercera Pilota d'Or consecutiva.

Amb aquests dos vistiplaus, Rosell es va aproximar al pare del futbolista i també al president del Santos, Luiz Álvaro de Oliveira Ribeiro, i va aconseguir que es trenqués primer el preacord entre el Real Madrid i Wagner Ribeiro i, posteriorment, arribar ell a un altre acord amb el pare del futbolista, que va prendre la decisió d'acomiadar Wagner Ribeiro com a representant del seu fill.

Permanència al Santos

El Barça també va negociar amb el Santos que el jugador podria continuar uns anys jugant en el club brasiler i va ser llavors quan el club paulista va anunciar la renovació de Neymar fins a l'any 2014. El davanter va explicar aquell dia que havia decidit continuar creixent i aprenent al Santos i que faria el salt al futbol europeu després de la disputa del mundial del Brasil, que es jugarà l'estiu del 2014.

Quan arribarà?

Neymar ha assenyalat aquests últims dies que no ha canviat d'opinió i que la seva intenció és jugar al Santos fins al 2014 i abandonar el futbol brasiler després de ser amfitrió del mundial, però la veritat és que té molts números d'avançar la seva arribada al Barça, entre altres coses perquè així el club de la seva vida, el Santos, podria ingressar una bona suma de diners.

S'ha parlat fins i tot de la possibilitat que el davanter brasiler arribés al Camp Nou aquest estiu, però aquesta opció està gairebé descartada.

El que sí que és bastant més possible és que Neymar avanci un any la seva arribada i es vesteixi de blaugrana l'estiu del 2013, entre altres coses perquè el jugador no aguanta des de la distància veure el joc d'un Barcelona que continua acumulant èxits. El Barça està en contacte permanent amb ell i el seu entorn.

L'opció del 2013

Que arribés el 2013 seria una manera que el Santos ingressés uns diners per la seva estrella i l'arribada d'un reforç important per a un Barça que sí que necessitarà més renovació i que tindrà més diners per gastar que aquest estiu després de la important inversió feta en l'anterior temporada.

Sandro Rosell: “Res no és impossible”

Els deu punts d'avantatge que té el Real Madrid no són motiu suficient perquè el president del Barça llanci la tovallola. “La paraula impossible ha d'existir, però no per a aquest cas. Impossible és quan les matemàtiques ho diguin. Mentrestant, res no és impossible.” Així va respondre Sandro Rosell ahir sobre les possibilitats del FC Barcelona a la lliga. Rosell va mirar d'escapolir-se de les preguntes sobre la renovació de Guardiola i va ironitzar dient que la bateria del seu telèfon mòbil “no s'acaba” si es tracta d'esperar la trucada de Guardiola, ja que va parlar durant un acte al World Mobile Congress.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.