Societat

equipaments

Cassà convertirà el Centre Recreatiu en un espai amb 350 places de capacitat

La sala serà l'escenari l'any que ve d'obres de teatre, concerts i conferències

L'Ajuntament utilitzarà el local 60 anys i fa l'obra amb una subvenció estatal

L'any que ve Cassà de la Selva disposarà a l'actual edifici del Centre Recreatiu d'un espai amb 350 places de capacitat i que juntament amb la Sala Galà i Can Trinxeria formaran “un potent espai cultural, social i històric”, segons l'alcalde, Enric Bagué (CiU).

El ple ordinari de Cassà va aprovar ahir al vespre, amb deu vots a favor (els sis de CiU, tres d'ERC i un de SI) i una abstenció (la del regidor del PSC), un conveni amb els amos del Centre Recreatiu, que cedeixen l'ús de l'edifici a l'Ajuntament durant seixanta anys. Cassà farà les obres de reforma del centre, a la plaça de la Coma, gràcies a una subvenció del Ministeri de Cultura de 400.000 euros, que havien demanat ERC i el PSC.

Cassà posarà fil a l'agulla de manera immediata. Fins ara, només té un espai per a cent persones a la Sala Galà –i ocasionalment el teatre del col·legi Puig d'Arques– i el pavelló polivalent per a actes més multitudinaris. El futur teatre del Centre Recreatiu, edifici del segle XIX, que havia estat la seu d'un antic cinema teatre, cobrirà aquest buit intermedi. “Serà un espai cèntric i totes les entitats el podran utilitzar”, diu Bagué. El poble canvia l'ús d'un ajut per a l'oblidat Centre d'Arts Escèniques.

El que farà l'equip de govern és recuperar un antic projecte de teatre d'un govern anterior convergent, valorat en un milió d'euros. Ara només podrà executar la primera fase. A l'espai s'hi accedirà pel cafè i, quan es pugui, s'obrirà una entrada per l'antiga carretera Provincial i la reforma del soterrani, on hi havia hagut la discoteca Manhattan.

LA XIFRA

400.000
euros
té Cassà de subvenció per activar el projecte d'espai polivalent al Centre Recreatiu, a la plaça de la Coma.

La insubmissió fiscal de SI, endavant

Amb deu vots a favor (els sis de CiU, tres d'ERC i un de SI), el ple de Cassà de la Selva es va adherir al moviment Diem Prou i va aprovar ahir la moció a favor de la insubmissió fiscal que va presentar el regidor de Solidaritat per la Independència, Marc Mascort. La moció, més simbòlica que transgressora, aposta per pagar a l'agència tributària catalana i no a la Hisenda espanyola. “És una moció ínfima”, va dir Mascort, partidari d'anar més enllà i molt crític amb institucions del país “més espanyoles que catalanes”. Ahir, per cert, només hi havia onze regidors de tretze. Els republicans David Vila i Josep Hernández no hi van poder assistir per raons laborals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.