Política

La Delegació del govern de l'Estat perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola

Maria de los Llanos de Luna avisa que s'enviaran requeriments als consistoris que no ho facin

La delegada assegura que no és una decisió “ideològica” sinó que es limita a fer complir la Llei de Banderes

La Delegació del govern estatal a Catalunya portarà als tribunals els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola a la seva façana.

Així ho ha reafirmat aquest dimarts la delegada, María de los Llanos de Luna, que ha explicat que s'enviaran requeriments als consistoris que no pengin la bandera perquè ho facin.

En cas contrari, demanarà que es remetin els acords del ple municipal amb la decisió. L'Advocacia de l'estat estudiarà els acords i decidirà si porta el cas al jutjat contenciós-administratiu corresponent.

La delegada de l'executiu espanyol ha recordat que la Llei de Banderes del 1981 obliga a penjar l'ensenya espanyola a la façana principal dels ajuntaments. En qualsevol cas, ha negat que la seva decisió sigui “ideològica”, sinó que busca el compliment de la legalitat.

A més, ha recordat que a les comarques gironines ja s'han guanyat alguns casos d'aquest tipus.

De Luna no ha volgut valorar l'actuació dels anteriors responsables de la Delegació. En aquest sentit, s'ha limitat a dir que ella ha jurat fer complir la llei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.