Societat

transfronterer

“Reincorporar-nos a Catalunya serà un just retorn als orígens”

El secretari del govern, Germà Gordó, va reunir-se ahir amb la delegació de l'Alta Cerdanya

Demelin dóna suport a l'ANC i al procés d'independència

“Si els pobles sota administració francesa es reincorporen a Catalunya serà un just retorn als orígens”, ha declarat el batlle de Font-romeu, Jean-Louis Demelin, poc després de la conversa amb el secretari de Presidència del govern, Germà Gordó, al Palau de la Generalitat. En aquesta reunió, Demelin estava acompanyat del delegat al Consell General dels Pirineus Orientals (equivalent a la Diputació) per l'Alta Cerdanya i el Capcir, el batlle de Font-rabiosa, Pierre Bataille, de CDC, i pel president convergent a la Catalunya del Nord, Jordi Vera. En la reunió s'ha evocat la creació d'una associació d'alcaldes de tota la Cerdanya, al marge dels estats espanyol i francès, “sota els auspicis, i inaugurada, pel president de la Generalitat”.

El batlle de Font-romeu explica que “no hem evocat les dificultats administratives” que una iniciativa com aquesta podria comportar amb les autoritats estatals respectives. Demelin creu que, de manera implícita, de l'entrevista en surt que “la Generalitat està disposada a acollir el pobles nord-catalans que ho desitgin en cas d'arribar a la independència”. El batlle de Font-romeu diu que dóna suport a l'ANC (Assemblea Nacional Catalana). “He estat convidat per delegats de l'ANC a la Cerdanya a assistir a l'acte de dissabte al Palau Sant Jordi; no hi podré ser per raons personals, tot i estar-hi totalment d'acord”, explicava després de la reunió al Palau de la Generalitat.

LES FRASES

No hem parlat de les dificultats que aquesta iniciativa podria comportar amb les autoritats estatals
Jean-Louis Demelin
batlle de font-romeu a l'alta cerdanya
Més enllà del caire simbòlic, el que ens interessa és l'aspecte pragmàtic i útil de la trobada
Jordi Vera
president de Cdc a la catalunya del nord

Al costat de CDC de la Catalunya del Nord

El president de CDC al nord, Jordi Vera, afirma que “es demostra que sem un partit útil per qui vol acostar-se a la Catalunya del Sud”. Més enllà del caire simbòlic, “el que ens interessa és l'aspecte pragmàtic i útil de la trobada”, destaca Vera. Per CDC, “caldrà tenir en compte, ara, l'especificitat de l'Alta Cerdanya i el Capcir en els projectes de l'Eurodistricte i l'Euroregió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.