Administracions

barcelonès

Badalona retalla els ajuts als casals de joves, als quals deu un any de subvencions

El govern local comunica a les entitats juvenils que l'aportació es reduirà un 30%

Més de 200 persones reclamen al carrer una aposta clara pels casals

El govern de Badalona va comunicar ahir a les entitats juvenils que gestionen cinc dels sis casals municipals de joves que funcionen a la ciutat que, en breu, l'aportació econòmica que hi fa el consistori es reduirà un 30%. L'executiu del PP passarà les tisores pels casals de Llefià, la Salut, Sant Crist, la Pau i Morera, liderats per quatre entitats locals. El regidor de Joventut, Juan Fernández, els va traslladar que el govern no té cap voluntat de tancar aquests serveis, oferts en el marc del projecte Vadejoves. Aquest era ahir el gran temor dels col·lectius juvenils de Badalona, que valoren el resultat de la trobada amb Fernández com “una pròrroga” però no tenen clara l'aposta del PP per la feina que duen a terme al territori.

De fet, la retallada del 30% no fa més que agreujar el delicat estat de salut de les entitats, amb les quals l'Ajuntament va un any endarrerit en el pagament de les subvencions. Una entitat com la Rotllana (associació que gestiona els casals de Llefià i la Salut) té pendents d'ingressar uns 60.000 euros. Hi ha col·lectius que acumulen un deute superior a aquest xifra.

El malestar que existeix entre el col·lectiu de joves de Badalona va quedar patent ahir a la tarda, quan més de 200 persones es van concentrar al carrer mentre a les oficines municipals transcorria la trobada entre els seus representants i el titular de Joventut. Un cop va acabar la reunió, Juan Fernández va voler transmetre un missatge esperançador i va assegurar que el govern local “simplement vol redissenyar les polítiques de joventut i vol pactar-les amb les entitats locals”. “Hem obert una via de diàleg”, va subratllar, i no va concretar quan es pagaran els diners pendents.

Les dues representants de les entitats juvenils, Gal·la Sanz i Coral Escobar, van lamentar “no rebre el suport de l'Ajuntament que mereixem per la feina que fem” i van posar de manifest “el neguit amb què treballem perquè ni disposem de recursos, ni sabem què volen fer amb els casals”.

Els representants de les entitats van lliurar al regidor de Joventut una carta (adreçada també a l'alcalde Xavier Garcia Albiol) en què manifesten que “un moment de crisi socioeconòmica, amb forta repercussió entre les classes socials més febles, no és el moment de treure prestacions socials”. Es pregunten, sense els casals, qui farà tallers formatius, i qui portarà a terme funcions com ara captar joves al carrer o integrar els joves desfavorits.

Sense Casal de Pares i Mares

La reducció de l'aportació als casals de joves se suma a la ja anunciada clausura d'un altre tipologia de casal, el de Pares i Mares, un servei que l'anterior govern va idear i que aten prop de 800 nens de la ciutat. L'argument del PP per prescindir d'aquest casal, que per unes hores permetia als pares deixar els seus fills sota la custòdia d'uns monitors, és un cop més econòmic. El 31 de març tancarà les portes, si res no fa reconduir la seva decisió al govern local.

Amb aquest objectiu, el grup municipal del PSC presentarà una moció al ple que se celebrarà el 27 de març. Els socialistes volen evitar que el PP prescindeixi d'un servei que costa 54.000 euros l'any. Els socialistes denuncien que “amb l'excusa de la crisi econòmica, es retallen serveis essencials”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.