Societat

Campanya per salvar La Bressola

Es demana als polítics i institucions nord-catalans de mobilitzar-se per evitar el tancament de l'escola de Càldegues

A Bretanya, País Basc del nord i Alsàcia les institucions ajuden les escoles com a La Bressola

Una campanya promoguda pel grup de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la Catalunya Nord, vol implicar les màximes autoritats de la Catalunya Nord i del Llenguadoc-Rosselló en els esforços per impedir el tancament de l'escola de La Bressola de Càldegues, a l'Alta Cerdanya.

”No podem deixar tancar l' única escola catalana de la Cerdanya Nord sense dir-ho clar: No tot ha de venir de la Generalitat” afirmen els promotors de la campanya. Segons Catalunya Nord per la Independència (CNxI) “Les 'nostres' institucions, les d'aquí a dalt, han d‘assumir les seues responsabilitats. Com ho fan els Consells Generals i Regionals de la Bretanya, del País Basc i d' Alsàcia” amb les escoles immersives en bretó, basc i alsacià. En aquests països inclosos en l'Estat francès les institucions regionals i departamentals ajuden econòmicament les escoles similars a La Bressola que fan l'ensenyament en la llengua del país.

“Christian Bourquin, president del Lleguadoc-Rosselló, va afirmar que havíem de mirar cap al nord, cap a Montpeller. Mirem cap al nord!” diu el comunicat que anuncia la .

La campanya consisteix en enviar correus als responsables polítics de les institucions franceses concernides pel territori nord-català.

“Tenim molt poca cosa, amb molt d' esforç hem obtingut engrunes, i no podem tolerar que se perdin per manca de compromís de les nostres institucions més properes” afirmen els organitzadors de la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.