cultura

Conxita Oliver coordinarà Arts Visuals

La historiadora i crítica d'art Conxita Oliver serà la nova coordinadora d'Arts Visuals del Departament de Cultura, segons ha pogut saber aquest diari. El conseller Ferran Mascarell ha decidit posar al davant de la ingent tasca de desplegar el nou pla estratègic dels centres i espais d'art contemporani territorials una persona que coneix molt bé la conselleria, ja que hi treballa des del 1982. Ha estat gestora de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural. Ara la coordinació d'Arts Visuals passa a formar part de la direcció de Promoció i Cooperació Cultural.

Conxita Oliver haurà de vertebrar la xarxa de centres d'art contemporani de Catalunya, entre els quals hi ha el futur Bòlit de Girona, el Centre d'Arts Contemporànies de Vic, la Panera de Lleida, Can Xalant de Mataró, els centres d'art de Tarragona i Amposta, la Tecla Sala de l'Hospitalet, Arts Santa Mònica i el nou centre d'art de Barcelona, que finalment se situarà a la fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, en lloc del Canòdrom, on estava previst des dels seus inicis.

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), que amb el nou pla de museus que ha proposat Mascarell pren una gran rellevància, serà un dels centres vertebradors de la xarxa, així com l'Arts Santa Mònica.

El nou pla estratègic de centres d'art contemporani es presentarà d'aquí a quinze dies.

Comissària de nombroses exposicions, Oliver va publicar l'any 2008 el llibre Escrits d'art, en què recollia un centenar d'articles sobre artistes i exposicions, publicats durant més de 25 anys al suplement Cultura de l'Avui. En la nova etapa d'El Punt Avui, Oliver també ha continuat sent col·laboradora del diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.