Política

CDC s'aliarà amb la UMP a la Catalunya Nord

Els acords electorals amb el partit de Sarkozy es negocien pel 2014

Artur Mas i François Calvet s'han trobat a Figueres per parlar també de la Bressola i altres dossiers transfronterers

“En la futura Europa federal Perpinyà i Girona tornarem a estar units” afirma el senador nord-català i batlle del Soler François Calvet, líder del partit UMP a la Catalunya Nord. Aquesta afirmació l'ha fet després d'entrevistar-se a Figueres amb Artur Mas divendres passat, pocs dies després que el president rebés al Palau de la Generalitat el batlle de Font-romeu i el conseller general de l'Alta Cerdanya. L'entrevista no figurava en l'agenda oficial del president, ni se'n va fer esment després les visites i inauguracions que Mas va fer a la capital de l'Alt Empordà. Mas i Calvet van tractar de temes polítics -en presència de Germà Gordó, secretari del govern i responsable del temes de la Catalunya Nord- i, sobretot, de futures aliances de CDC amb el partit de Sarkozy. Calvet explica que “estem treballant per un acord amb Convergència per les eleccions municipals i cantonals”. Jordi Vera, president de CDC a la Catalunya Nord diu que “sí que estem negociant un acord global pel 2014 amb la UMP, però no hi ha res de concret”.

Cavi d'aliances

Aquests futurs acord seran un canvi radical en la política d'aliances de CDC a la Catalunya Nord, sobretot a Perpinyà i la seva l'Aglomeració. El grup municipal de CDC a Perpinyà, amb Jordi Vera i Clotilde Ripoull, ha mantingut una oposició constant al batlle Jean-Marc Pujol de la UMP, tal i com ho havien fet amb l'anterior batlle i actual president de l'Aglomeració Jean-Paul Alduy. Vera explica el canvi dient que “el que fem és fer progressar CDC a la Catalunya Nord”. Si per accedir a tenir càrrecs electes a Perpinyà els convergents van pactar amb el partit socialista, ara es negocien acords amb el partit de dreta per tot el territori nord-català, no només a Perpinyà. L'arrelament de CDC a les comarques sota administració francesa passa, segons el president de la seva federació nord-catalana, per ”tenir acords amb un dels dos grans partits” de l'Estat francès.

La Bressola

El senador nord-català i batlle del Soler -on l'ajuntament ha facilitat la implantació del col·legi de secundària de La Bressola- va tractar amb el president de la Catalunya autònoma, també, de la situació de La Bressola, que ha hagut de tancar l'escola de Càldegues. Calvet va evocar amb Mas i Gordó “la construcció del futur institut de batxillerat de l'escola laica catalana”. Altres temes transfronterers evocats en la reunió van ser, segons explica el senador “l'hospital de Cerdanya, les relacions entre universitats i la promoció i ensenyament de la llengua catalana en tots els nivells educatius”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.